Der Kommissar und die röstdubbning from hell

Vad i hela världen var det som gick på TV4 igårkväll?!

Det man visade var film nummer 1 av 4 i filmatiseringarna av Mari Jungstedts kriminalromaner, och det var nog fler än jag som hade sett fram emot premiären av Kommissarien och havet.

Det som dök upp i rutan var nog bland det mest pinsamma som producerats i svensk tv-historia sen Tutti-Frutti med Bruno Wintzell.

Hälften av skådespelarna - däribland huvudpersonen - var tyskar, och således dubbade med svenska röster. Skådespelet i bild var nog så stolpigt, men kompletterat med röstpålägg från vad som måste vara det absoluta bottenskrapet i svenskt skådespelarskrå blev det hela en totalt bisarr upplevelse. Cillit Bang-reklam goes kriminaldrama.

Såg ni eländet?

Stackars Mari Jungstedt som får se sina historier så brutalslaktade. Stackars TV4 som har så låga tankar om sina tittare. Stackars Per Morberg och Paprika Steen som blivit nedlurade i sån vedervärdig gegga. Stackars producenter som så lätt säljer sina stjärtar för en handfull euro.

Men ett stort grattis till Thomas Hanzon som nu hittat två gig som matchar hans talang - reklamfilm för pensionsfonder och denna fullträff.

Gissa om jag myser åt tanken att min favvobadboy, Ola Rapace, äntrar denna stinkande sörja i nästa vecka.


Kommentarer

 1. Skärp dig! Cillit Bang-reklamen är ju faktiskt mycket bättre än det här!

  SvaraRadera
 2. Jag kan bara instämma, det var så pinsamt att jag var tvungen att stänga av....

  SvaraRadera
 3. Det måste tydligen dubbas när det blir en cross-production mellan sverige/tyskland/danmark/norge men att dubba huvudrollsinnehavaren med familj är ju det sämsta man kan göra.. men vänta nu, frun i familjen pratade danska som textades? Va fasen!?

  Näe, hade sett fram emot denna men den var verkligen dålig :(

  SvaraRadera
 4. Samproduktion med tyskt bolag. När det sänds i tyskland dubbas de svenska skådisarna. Det förekommer även i Beckfilmerna, fast i mindre format. Hur som helst var det en vidrig upplevelse!

  SvaraRadera
 5. Låter inte som det är värt att titta på, vi har den ligger på boxen, men det går ju att radera. Vi tittade på Mannen under trappan, den ska gå i fyra delar, men jag avstår de andra tre.

  Här är ditt liv och Kändisdjungeln gör ju inte heller att man inte längtar efter en bra dansk produktion igen, typ Sommer.

  Jag läser mycket, men har inte läst något av Jungstedt, fick avsmak av henne när hon var med i Förkväll med Carina Berg och Carolina Gynning. Kanske dumt, det är möjligt att hon skriver bra.

  Gokväll som tyvärr sänds alldeles för tidigt är ta mej sjutton bäst i TV just nu, vilket iofs inte säger så mycket...

  SvaraRadera
 6. Cillit Bang-reklam goes kriminaldrama haha klockrent. Kan inte annat än hålla med. Så på det hela pga bilderna från hemön men vad fan..det kommer väl inga turister i fortsättningen?

  SvaraRadera
 7. Såg inte, bara zappade förbi och häpnades över hur det fick mig att tänka på min barndoms tv-program, ni vet, de där tyska barnprogrammet som endera var dubbade eller så var det en kvinna som läste allt: dialogerna, monologerna, ramhandlingen... Usch, säger jag för "Kommissarien och havet"

  SvaraRadera
 8. Svårt att göra något bra av så dåliga böcker, är inte alls förvånad.
  Läs boken "Mannen under trappan" av Marie Hermansson istället för att titta på tv-serien är mitt tips.

  SvaraRadera
 9. Glöm heller inte bort att de inte ens dubbat med gotlänska röster när de ändå var på gotland! Tror de va en snubbe i hela "avsnittet" eller vad det kallas som pratade gotländska! FAIL

  SvaraRadera
 10. http://www.youtube.com/watch?v=WGooQ8yYC0c - Cillit bang! Cillit bang! Cillit Cillit Cillit Bang!

  SvaraRadera
 11. Hälsporren:
  Jag tror det programmet hette "Barnen från Uhlenbuch" eller något sånt och i början var det en tecknad tupp som blev överkörd av en lastbil. Och de tyska rösterna hördes hela tiden i bakgrunden.

  SvaraRadera
 12. http://sv.wikipedia.org/wiki/Barnen_i_Uhlenbusch

  Jo minsann!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg