Der Kommissar und die röstdubbning from hell

Vad i hela världen var det som gick på TV4 igårkväll?!

Det man visade var film nummer 1 av 4 i filmatiseringarna av Mari Jungstedts kriminalromaner, och det var nog fler än jag som hade sett fram emot premiären av Kommissarien och havet.

Det som dök upp i rutan var nog bland det mest pinsamma som producerats i svensk tv-historia sen Tutti-Frutti med Bruno Wintzell.

Hälften av skådespelarna - däribland huvudpersonen - var tyskar, och således dubbade med svenska röster. Skådespelet i bild var nog så stolpigt, men kompletterat med röstpålägg från vad som måste vara det absoluta bottenskrapet i svenskt skådespelarskrå blev det hela en totalt bisarr upplevelse. Cillit Bang-reklam goes kriminaldrama.

Såg ni eländet?

Stackars Mari Jungstedt som får se sina historier så brutalslaktade. Stackars TV4 som har så låga tankar om sina tittare. Stackars Per Morberg och Paprika Steen som blivit nedlurade i sån vedervärdig gegga. Stackars producenter som så lätt säljer sina stjärtar för en handfull euro.

Men ett stort grattis till Thomas Hanzon som nu hittat två gig som matchar hans talang - reklamfilm för pensionsfonder och denna fullträff.

Gissa om jag myser åt tanken att min favvobadboy, Ola Rapace, äntrar denna stinkande sörja i nästa vecka.