Debatt: "Does God have a future?"


Jag skulle vilja tipsa om en mycket intressant debatt från ABC Nightline på temat "Does God have a future?"

På ena sidan - neuroforskaren och författaren Sam Harris (The End of Faith m.fl) samt vetenskapshistorikern och författaren Michael Shermer (Why People Believe Weird Things m.fl).

På den andra - endokrinologen och new age-författaren Deepak Chopra (Quantum Healing m.fl) samt andlighetsfilosofen och författaren Jean Houston (A Mythic Life: Learning to Live Our Greater Story m.fl)

Moderator är ABC:s Dan Harris

Länk till hela debatten på Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=6-8-Yxdphsg&feature=PlayList&p=EAAE2D3FFB6BCCA8&index=0&playnext=1


(Detta inlägg är tillägnat Fredrik :-)


Kommentarer

 1. Hahahahaha, mycket bra. Man vet att man gjort intryck när bloggen blir personligt inriktad!
  Som vanligt högklassigt. Jag känner lite att jag väl måste poängtera det igen: jag är inte troende, jag ogillar kraftigt religion och det kanske mer än många andra.
  Hela den här grejen kommer av frågan om inriktningen på bloggen numera är att skjuta in sig på religionsfrågan. Vilket jag alltså inte har något emot, inte alls. Jag har följt bloggen från start och även om det fortfarande är fler inlägg som inte handlar om det här, så är det en tydlig förskjutning mot säg ... 2009?

  SvaraRadera
 2. Självklart måste första inlägget om religion efter diskussionstråden i fråga tillägnas dig! Det var ju självskrivet :-)

  Hoppas du vill hänga kvar på ViH ändå även om det skulle råka bli mycket skepticism.

  SvaraRadera
 3. Klart jag stannar! Om du inte outar dig som pingstvän eller liknande. Då måste jag få fundera :)

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt program - har bara sett de två första avsnitten, ska få äldsta barnet i säng, sen är kvällen räddad ...
  /Mårten

  SvaraRadera
 5. Kollat på detta nu på morgonen. Väldigt bra debatt!

  SvaraRadera
 6. Känns som frågan borde vara: "Does the future have a god?"

  SvaraRadera
 7. Tackar för tipset, Anders!
  Tänk vad många ljud Deepak kan göra. Synd att samtliga ger mig huvudvärk. :(

  SvaraRadera
 8. Varför är det alltid de mest fromma som beter sig högfärdigt och barnsligt?Det är väl för att de har en extraförälder uppe i skyn och känner att de är speciellt utvalda. En annan sak:Jag tycker mig se att de sydeuropeiska taxiförare som har mest katolskt krims-krams hängande i backspegel kör som galningar och chansar vid rödljus etc...När jag ser en massa ikonbilder och annat bjäfs när man kliver in i bilen så blir jag skakis...Någon annan som har tänkt på det?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg