Ey, vad händish? [9 april]

[ ... dvs mediahändelser som intresserar mig men som jag inte hunnit blogga om ... ]

 • Tidningen Dagen berättar om sjuksköterskan i Storbritannien som - precis som alla andra på arbetsplatsen - inte får bära halsband på jobbet eftersom de riskerar att dras av av patienterna.

  Nu var dock denna sjuksköterska kristen och hennes halssmycke var ett krucifix. Hon menade därför att hon inte fick lov att uttrycka sin religion och anmälde sjukhuset för diskriminering. Arbetsdomstolen beslutade dock till sjukhusets fördel. Nu ska sjuksköterskan överklaga i högre instans.

  Det enda roliga i historien var dock att sköterskans namn är Shirley Chaplin. Tihi! Föräldrarna verkar ha humor.


 • SvD berättar att två sensationellt välbehållna skelett från en närmare två miljoner år gammal och tidigare okänd människoart har hittats i Sydafrika. Den ena var en pojke, 10–13 år gammal, den andra en kvinna på drygt 25 år. Det rör sig troligen om mor och son. De har dött då de fallit ner i en 50m djup grotta.

  Puh. Det kan tamejfan inte vara lätt att vara kreationist alltså.


 • Pedofilisoppan inom katolska kyrkan bara fortsätter och fortsätter. Antal pedofilutpekade präster är över 4 000, och antalet barn och ungdomar som utsatts för övergrepp är nära 11 000. Och dessa siffror gäller bara USA. Fall har uppdagats även i Irland, Tyskland, Österrike, Polen, Filippinerna, Argentina, Australien, Belgien, Brasilien, Danmark, Frankrike, Italien, Kanada, Mexiko, Norge, Schweiz, Storbritannien och Tanzania[*]. I och med att majoriteten av offren är pojkar så tar kyrkan nu krafttag - inte mot pedofiliproblemet - utan mot homosexualitet inom kyrkan.

  Man häpnar. Det här är idioti på högsta nivå. Med den analogin är lösningen på problemet med mäns sexuella övergrepp på kvinnor att ta krafttag mot heterosexualiteten i samhället.


 • Forskare tror sig ha funnit orsaken till nära-döden-upplevelser. Upplevelserna tycks inte orsakas av syrebrist i hjärnan, som man tidigare trott, utan av förhöjda nivåer av koldioxid. Starka känslor av lugn och frid, syner av tunnlar, starkt ljus, konstiga väsen och upplevelser av att ha lämnat kroppen och sett sig själv utifrån, alla har de kopplats till förhöjda halter koldioxid i blodet.

  Hjärnan är sannerligen ett förunderligt ting. Undrar förresten om man blir bakis av CO2?


 • Jim Carrey meddelade häromdagen på sin Twitter att han och Jenny McCarthy går skilda vägar efter fem år tillsammans.

 • Jenny McCarthy låter meddela att hon är förkrossad och att separationen har orsakats av vaccin.


  Nej, det där sista var såklart lögn :-) Men, i det stora hela var detta ungefär vad som händish.  Kommentarer

  1. Hej,

   Problemet är att det handlar om de flesta fall (80% tror jag) om pederasti, dvs övergrepp mot tonåringar, och då är det relaterad till homosexualitet.
   Sedan är medierna väldigt förvirrad och förvirrande.
   Det hela gör mig väldigt arg, både för att präster har gjort sig skyldiga till hemska brott och att deras biskopar har varit minst sagt oseriösa, och mot tidningarna (inte minst NYT) som försöker blanda in Påven, som egentligen håller på att rensa ut hela skiten.

   SvaraRadera
  2. nordicdevotee: Vilket struntprat. Sexuella övergrepp på underåriga är lika "relaterat" till homosexualitet som idioti är relaterat till att ha ett huvud.

   Och "blanda in Påven": Att Ratzinger som kardinal var delaktig i att försöka tysta ner fallet kring exempelvis Marcial Maciel är en lögn menar du? Att han senare som påve "fördömt" Maciel är ju bara ett spel för gallerierna. Maciel skulle omedelbart ställts inför lagen, inte tilldömts "bön och botgörelse".

   SvaraRadera
  3. Håller påven på att rensa ut skiten? det var som fan..

   SvaraRadera
  4. Fel av mig i min liknelse där: Idioti förutsätter faktiskt att man har ett huvud. Sexuella övergrepp på pojkar förutsätter inte homosexualitet.

   SvaraRadera
  5. "Vilket struntprat"? Jaha, jag uppskattar din förmåga av att ha en nyanserad bild av vad säger medierna. Du bör vara lite mer påläst innan du fördömer.
   Och det är Ratzinger som fick Maciel att erkänna och fick honom att avgå. Han kunde ha blundat eller vifta bort misstänkarna och ingen skulle ha vetat nåt.
   Men du skriver mer än du tänker. Det är synd.

   SvaraRadera
  6. nordicdevotee: "Struntprat" syftade på ditt fördomsfulla struntprat om sexuella övergrepp och homosexualitet och har inget med medier att göra.

   Vad en religiös "devotee" (enligt egen utsaga) anser om min förmåga till nyanserat tänkande lägger jag mindre vikt vid, tyvärr :-)

   Men debatterar med dig gör jag gärna.

   Varken jag eller du (gissar jag) var på plats när det begav sig med Ratzinger, Maciel et al. Vi litar helt enkelt på olika källor. Och där anser jag din källa, katolska kyrkan själv, vara lite för partisk.

   SvaraRadera
  7. Jag ser framemot debatten mellan nordicdevotee och dig, Anders!!
   Först förstod jag inte vad han skrev, men när jag började läsa denne nordicdevotees kommentarer och blogg med en drottning Silvia-accent gick det bättre, och så blev det roligare också. // Åsa

   SvaraRadera
  8. Hallå, Anders.

   Angående en gammal tråd du lade upp, "Vem i helvete säger `dra alla över en kant´"?

   Om det från början hette att "skära alla över en kam" som senare utvecklats till att "dra alla över en kam"... Då borde du väl rimligen tycka det är ok att det utvecklas ytterligare till "dra alla över en kant"?

   Hils
   Magnus Ekdahl

   SvaraRadera
  9. Åsa: Haha! Jag garvade när jag läste ditt inlägg.

   Magnus: Det vetefan. Hörfel känns inte lika ok som omskrivningar. Men om den får fäste och dominerar så vem är jag att protestera.

   SvaraRadera
  10. Och så kan vi idag läsa om ett brev som knyter Ratzinger direkt till försöken att skydda en pedofildömd präst. Vatikanen har t.o.m. bekräftat att namnteckingen är äkta. Joraserrusattehhh....

   /L-V

   SvaraRadera
  11. Ser du? Du dricker vad säger medierna utan att fundera.
   Har du undrat om den dåvarande Kardinal Ratzinger visste den där prästens förflutna? Om du vill anklaga Ratzinger är du bevisskyldig.

   Du måste också betrakta att Kiesle hade då redan suttit inne, hade tjänat sitt straff och då hade rätt att komma tillbaka i samhället. Detta skedde långt innan Dutroux-affären och på den där tiden hade tyvärr många en lätt attityd mot pedofili. Jag kan bara nämna att Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir och Roland Barthes undertecknade en namnlista för att befria tre pedofiler från fängelse.

   Mycket mera att läsa :
   http://www.catholicherald.co.uk/features/f0000551.shtml
   http://www.vatican.va/holy_father/benedict_xvi/letters/2010/documents/hf_ben-xvi_let_20100319_church-ireland_en.html

   SvaraRadera
  12. http://www.facebook.com/album.php?id=614691611&aid=120073&s=60&hash=a05c3c8bb77ab6bfcfea3f2099a32ff7#!/photo.php?pid=3101208&id=614691611

   SvaraRadera
  13. Angående nära döden-upplevelser (ett halvår senare): jag finner detta sista antagande och slutsats märkvärdig. "Läkaren Sam Parnia, som leder projektet vid Southhampton University, säger att han hoppas kunna etablera huruvida medvetandet kan existera utanför kroppen". När man precis testat sig fram till anledningen till dessa upplevelser och fått fram resultat, vill man ta det ut i rymden igen. Från konkret till abstrakt i en handvändning, från kroppsligt till sjäsligt. När han precis kommit på anledningen till det hela vill han ta det ut i rymden, ut i pseudo igen.

   Vad gäller våra kära "Devotee" får jag på grund av det stappliga orduppradandet känslan av www.google.com/translate och en sammansvärjning att insvepa de vindpinade nordiska vidderna i ett katolskt skimmer. Jag anar Bilderberggrupp och Illuminati.

   Skämt åsido. Något är fishy.

   SvaraRadera

  Skicka en kommentar

  Populära inlägg