Det växte ut nåt skumt på svenska flaggan inatt
Titta vilken märklig förvandling som skett med vår svenska flagga inatt. Vad är det för nåt?!? Nån slags obehagliga utväxter som strävar medurs. Jag fattar ingenting. Det enda jag vet är att de utgör 5,7% av den totala flaggytan.


Eller för att tala klarspråk: Jag skäms! Hur fan tänkte ni?

Som jag sa i kommentarerna till mitt förra inlägg: Är det värnandet om de cendréfärgade håren och förkärleken för löksill som är viktig för Sverige? Nej, har man sådana värderingar är man inget annat än främlingsfientlig.

Eller är det för trångt i Sverige? Nej, en snabbtitt på statistiken säger annat: Wikipedia - Lista över länder efter befolkningstäthet. Sverige är gigantiskt till ytan och har därför en kostsam infrastruktur som vi är förhållandevis få som ska betala. Stjärterum finns det gott om.

Eller är det så att vi inte har tillräckligt många jobb och bostäder? Nej, inte det heller. Varje människa är en konsument och en skattebetalare. Det är vi - människorna i samhället, oavsett härkomst - som är de resurser som skapar ett samhälles efterfrågan och utbud. Sådant är ingen konstant.

Säger man i ena andetaget "fan, de kommer hit och bara utnyttjar bidrag" och i andra andetaget "fan, de kommer hit och tar våra jobb" så är man rätt motsägelsefull, för att inte säga korkad.

Finns det förbättringar att göra i integrationspolitiken? Absolut! Men det hade våra etablerade demokratiska och medmänskliga partier kunnat få ta tag i utan inblandning av främlingsfientlighet.

En titt på statistiken från Valmyndigheten visar att det är i små hålor som stödet för SD är störst. Pinsamt. Har ni stora integrationsproblem i Örsjö (Skurup), Klagstorp och Everlöv eller?

Som sagt: Jag är på riktigt ledsen och skamsen idag. Jag ska dock försöka trösta mig med att mina grannar här i området gav SD en riktig bottennotering på 0,8%. Och att Sverige i stort har gjort upp med en gammal och slentrianmässig S-dominans, och faktiskt röstat för framtiden. "Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov" är väl en fin tanke, men det förutsätter att det finns någon förmåga kvar att ta av. För det finns det nu hopp.

Men så SD. WTF?!

Kommentarer

 1. Usch! Den där flaggan kan du väl vara snäll att ta bort så att inte idioterna gör den till sin. Äh, men du fattar vad jag menar.
  För övrigt håller jag med.

  SvaraRadera
 2. Jag kunde inte ha sagt det bättre själv! :)

  SvaraRadera
 3. G: Förstår din poäng. Men de kan få den. Dvs om de är så urbota korkade att de vill ha den. För den är iallafall sann.

  SvaraRadera
 4. Har du märkt hur högerpartier frodas när ekonomin är kärv? Snart när det har vänt uppåt igen kommer SD:s korta besök i riksdagen vara ett minne blott.

  Jag är utlänning i det land jag bor i idag. Här i Oman är vi nästan 20% utlänningar. De brukar kalla New York en "melting pot" pga alla nationaliteter som bor där men i grannstaten till Oman, Dubai, dit jag kanske flyttar snart, bor ungefär 80% utlänningar.

  SvaraRadera
 5. abubasim: Jag tillhör de som tycker att man borde ta bort förleden "höger-" och "vänster-" på alla former av extremism. Det blir annars så lätt att ge högerpolitiken skit så snart rasistidioter härjar, och vänsterpolitiken skit så snart stenkastaraktivistidioter härjar. Idioti har ingen politisk riktning.

  Jag har haft förmånen att få besöka både Oman och UAE, förresten. Otroligt lärorikt och intressant. Och vilka kontraster.

  SvaraRadera
 6. Vilket Örsjö syftar du på?

  SvaraRadera
 7. Örsjö i Skurups kommun med 21,3% SD-röster. Inte i Kalmar. Lägger till det i inlägget för tydlighets skull.

  SvaraRadera
 8. Du har alldeles rätt - som vanligt.

  SvaraRadera
 9. Tackar, tyckte nämligen inte 6,6% (Kalmar-Örsjö) var så särskilt högt jämfört med många orter i skånska kommuner, så därför var jag lite förundrad. Det är dock högt nog.

  /Örsjö-anonym

  SvaraRadera
 10. Intressant om det är så att små orter röstar SD.

  Bor på en förhållandevis liten ort (Knappt utan invandrare och definitivt inte några problem) och blev överraskad över det stöd SD har. Tittade på valdistrikten, och det är folket som bor i skogen utanför tätorten som röstar SD i större utsträckning.

  Troll röstar på Troll.

  SvaraRadera
 11. De orterna är väl konkreta bevis på att en begränsad genpool inte är sunt.
  Dessutom har jag för mig att de pratar väldigt konstig svenska där,äter skumma saker och har hög arbetslöshet. Kan ingen integrera dem?

  SvaraRadera
 12. Men det är väl i och för sig generellt förhållandevis höga siffror över Skåne och Blekinge. Avseende de mindre orterna så kanske man kan hitta förklaringar också i att bygden här och där har någon "stark man" som folk hakar på. Det finns spår av det i Kalmar där vi har en ständigt nedröstad kommunfullmäktigeledamot, tillika mycket aktiv bloggare och insändarskribent, som genom förklenande benämningar som pyjamasgubbar (muslimska män) och med hänsyftningar till en trolig framtida jihad i stan piskar igång resten av skocken. Siffran i Kalmar var inte så extrem (runt 6%) men troligen har han gjort skillnad, SD-mannen. Kanske är det svårare att få motsvarande genomslag i en större kommun?

  SvaraRadera
 13. Ja, det var en sorgens dag när Sverigedemokraterna kom in i riksdagen. Men jag tror att du är framme och nosar på anledningen i ditt inlägg:

  Finns det förbättringar att göra i integrationspolitiken? Absolut! Men det hade våra etablerade demokratiska och medmänskliga partier kunnat få ta tag i utan inblandning av främlingsfientlighet.

  Jag tror att det är detta som är kärnan: att många människor i Sverige upplever att det finns integrationsproblem i politiken, men att inget av de etablerade partierna - även om de kan - faktiskt tar tag i det. Det är rena missnöjesröster!

  SvaraRadera
 14. abubasim:

  Vad fan har rasism med högerpolitik att göra? Skärp till dig.

  SvaraRadera
 15. "Som jag sa i kommentarerna till mitt förra inlägg: Är det värnandet om de cendréfärgade håren och förkärleken för löksill som är viktig för Sverige? Nej, har man sådana värderingar är man inget annat än rasist, i ordets rätta bemärkelse."

  Från wikipedia:
  Rasism är en indelning av människor i ett hierarkiskt system av raser, där vissa raser ibland tillskrivs moralisk rätt att härska över andra. Det används för att beteckna ett synsätt, ett sätt att behandla människor, och/eller en samhällelig struktur. Liknande men inte fullt ut rasistiska synsätt kallas ofta för främlingsfientlighet.

  Ser inget om löksill där? Även ickelintottar kan vara rasister. Läsa på lite kanske? PGA felaktiga påståenden, kommentarer som detta som gjort att vi nu har SD i riksdagen. Så grattis till dig och andra vänsterradikaler.

  SvaraRadera
 16. Anonym 14:12: Du bör läsa på vad rasism är. Innan dess bör du kanske lära dig läsa och förstå diskussionsargument, för det gör du uppenbarligen inte. Det var inte löksillen och hårfärgen som var poängen, utan kulturkonservativismen och värderandet av den egna kulturen gentemot andras.

  Kallar du mig för vänsterradikal har du uppenbarligen inte ens läst inlägget till slutet. Jävla sopprot.

  SvaraRadera
 17. är själv utlänning och jag röstade SD, jag vet i allra högsta grad vad rasism är och vad Nationalism är, Svenskar har inget eget att vara stolt över. Jag förstår inte hur ni kunde låta Staten gå in och betala byggandet av en moské. Inget annat land ger ut pengar för att bygga något som tillhör en annan religion änn det egna landet har... I sverige är det kristendommen, Ska vi ge pengar för att bygga kyrkor till scientologerna också???

  SvaraRadera
 18. Vad jag vet har folket för Sverige aldrig kapat nån blogg eller hackat nån hemsida för att få sin vilja/röst hörd. Därimot alla motståndare mot SD har flertal gånger hackat SD's hemsida, ändrat blogginlägg... allt för att smutskasta och försöka tysta en tjugondel av svenska folket som verkligen tycker att vi behöver ändring på politiken runt invandring och även kriminal politiken. Jag har fortf svårt att ens begripa att det inte är olagligt att rymma från ett fängelse... att det inte läggs på extra straff..
  vad ger det för syn till fångar....
  "tjena, ska vi planera att rymma... lyckas vi så lyckas vi, om vi åker dit så är vi bara kvar lika länge"

  SvaraRadera
 19. @Herr Anders
  Diskussionsargument = lama personangrepp?

  Är det så du diskuterar med SD och andra främlingsfientliga så förstår jag att de vinner mark.

  För övrigt så visade jag klart och tydligt att jag läst på om vad rasism är vilket du uppenbarligen inte gjort. Rasism har inget med kulturen i sig att göra det har att göra med att man anser att ens egna ras är överlägsen och man har rätt att härska över andra.

  Det är inte bara s.k. vita som kan vara rasister, finns många s.k. färgade som också är rasister. Det finns inget i ordet rasism som säger vilken s.k. ras som skall vara den "bästa" eller härskarrasen mer än den man själv tillhör oavsett vilken man tillhör.

  Det du snackar om är främlingsfientlighet och inget annat.

  Kalla saker och ting för vad de är så blir det lättare att diskutera sakfrågan.

  Puss och kram

  SvaraRadera
 20. Erik: Sverige har religionsfrihet. Kristendomen må överväga fortfarande, men vi har ingen statsreligion.

  Då jag personligen förespråkar sekularisering anser jag att inga trosrörelser ska ha offentliga bidrag. Men ska en så ska alla. Dvs om de uppfyller de krav vi har idag på socialt arbete och samhällsbyggande. Om Scientologerna uppfyller kraven känner jag inte till. Tveksamt.


  Anonym 14:41: Du misshandlar svenska språket som nån jävla tjackpimp. Det går knappt att förstå vad du försöker säga. Om du är så angelägen att "värna om" och "bevara" så att du röstar på SD så bör du behandla vårt språk med mer respekt.

  Nåväl. Till saken:

  "Jag har fortf svårt att ens begripa att det inte är olagligt att rymma från ett fängelse"

  Tja. Det kanske det borde vara. Jag vet inte. De lär väl förbruka sin "gott uppförande" och chans till förkortad strafftid dock. Men är det här en angelägen fråga? Är den värd att rösta in främlingsfientlighet för?

  "alla motståndare mot SD har flertal gånger hackat SD's hemsida"

  Nej. Jag är SD-motståndare. Jag har inte hackat SD:s hemsida. Det känns inte troligt alls att dryga 90% av svenska folket har hackat SD:s hemsida.

  "Vad jag vet har folket för Sverige aldrig kapat nån blogg eller hackat nån hemsida"

  Jag känner inte till rörelsen vid namn "folket för Sverige" så jag kan inte uttala mig om det.


  Tjing.

  SvaraRadera
 21. @Anders

  Ja debattera kan du uppenbarligen inte. Tråkigt för det är just sådana som du, som utan sakliga argument, förolämpar och fabulerar, och när någon påtalar detta så kommer du med än grövre påhopp istället för att byta attityd och komma med sakliga argument.

  Jag röstar inte för SD. Däremot så röstar jag för folks rätt att rösta för SD. Jag, till skillnad från dig och dina gelikar, har förstått vad yttrandefrihet betyder, och jag tycker den är värd att försvara, oavsett hur korkade åsikter jag tycker vissa männsiskor har. De som inte anser detta är viktigt är på samma nivå som SD och deras gelikar. Vilket i o f s är ganska humoristiskt. Men det är väl lite över din nivå.

  PPP

  SvaraRadera
 22. staffan westerberg2010-09-21 15:35

  ja tro många vill som liksom försöka vara bra och duktiga genom att klanka på de som de tycker är mest pk att klanka på. ibland kanske de inte ens vet vad de står för liksom. "nu ska jag vara bror duktig och klanka ned på sd och så tycker alla att jag är så bra så får jag känna mej lite viktig en stund". de i stället för att gö nå positivt som å starta ett behandlingshem fö bortsprungna katter eller så. Men de e ju fö jobbi då måst man ju gö nå mer än å va lite viktig på internet

  SvaraRadera
 23. Gustav G: Jag har inte fabulerat. I de fall jag kommit med något sakpåstående så har jag grund för det. Övrigt är mina åsikter.

  Du värnar om yttrandefrihet och åsiktsfrihet, men sågar mig då jag bloggar här och uttrycker just min åsikt? Hur funkar det?

  SvaraRadera
 24. staffan westerberg: Precis så. Den här bloggen är såå PK.

  SvaraRadera
 25. Anonym 15:00: Nej, personangrepp är personangrepp och diskussionsargument är diskussionsargument. "Sopprot" var det förra. Det var min omedelbara respons på "vänsterradikal". Jag anser dom ungefär likvärdiga.

  Jag vidhåller att att du ska läsa på vad rasism är. Kanske på fler ställen än wikipedia. Vi kan hålla på och säga det till varandra fram och tillbaka, men jag tror inte det tillför nåt.

  I begreppet rasism ingår även, eftersom det gäller människor och inte hundar, en värdering av andras kultur och sedvänjor. "Ras" är inget enhetligt begrepp inom varken biologi eller antropologi. Med din definition skulle det bara få kallas rasism om jag ser ned på en annan människas fysiologiska egenskaper. Lägg ner. Jag vet vad jag pratar om.

  Du återkommer till det där med vem som kan vara rasist, som om jag någonstans antytt att inte folk med svart hår som gillar hummus kan vara det. Vem som helst kan vara rasist. Nu handlar dock detta inlägg om SD, och då är det värnandet om det svenska vi pratar om.

  SvaraRadera
 26. @Anders
  Jag sågar inte dina åsikter, jag sågar ditt sätt att argumentera, m.h.a. personangrepp plus att man skall inte hitta på egna betydelser för ord. Det är sådant som gjort att SD nu kommit i i riksdagen, man har inte behandlat dem med respekt. Man behöver inte respektera deras åsikter, men man ska respektera att alla har sina åsikter. Utan att förolämpa och bemöta dem med sakliga argument så att de och de runt ikring förstår att de har fel.

  Svenska Akademiens ordbok (SAOB)
  RASISM rasis⁴m, r.; best. -en.
  [jfr fr. racisme; till RAS, sbst.²]
  [RASISM 0]
  (politisk, soclal) åskådning som (i enlighet med vissa utrerade rasteorier) kraftigt betonar rasens betydelse för samhället; strävan att hålla den egna rasen fri från främmande raselement. GHT 1938, nr 163, s. 3. –

  Se även
  http://sok.saol.se/pages/P740_M.jpg

  Ens egna påhittade betydelser på ett ord kan man inte ha som referens i en diskussion, om man inte vill ge ett väldigt obildat intryck

  PPP

  SvaraRadera
 27. Du tjatar om personangrepp. Jag blev kallad "vänsterradikal", vilket jag tog som ett personangrepp och replikerade i affekt med "sopprot". Med facit i hand var det dumt gjort. Inte för att jag anser att det var grovt, utan för att jag har ägnat tjugo minuter åt att debattera det nu istället för sakfrågan.

  Vi är vidare inte överens om den rådande innebörden av ordet "rasism". Och vi kommer dessvärre inte att bli det. Jag vidhåller att med din (och uppslagsverkens klassiska) definition så finns det knappt några rasister längre. Vi kan kalla det för främlingsfientlighet om du känner att diskussionen kommer vidare av det. För vidare behöver den komma nu.

  Så vi lämnar ad hominem- och ordboksdiskussionerna här, och går över till sakfrågan, ok?

  SvaraRadera
 28. Jag menade inte att du var vänsterradikal, men jag ser ju att det lätt uppfattas så när man läser meningen en gång till.

  Min inställning är att om vi behandlar dem med respekt, och inte att du ska respektera åsikterna, men att de har dem så kommer vi komma längre i kampen mot "rasism". I ett upplyst, öppet samhälle finns inte rasism då detta är en icke upplyst ståndpunkt. Med saklig debatt så förstår varje upplyst människa att rasism är inte rätt väg. Att säga att man inte är rasist men gillar inte andra kulturer ("kulturrasister" som de kallade SD för i radion precis) är också lite humoristiskt då alla familjer i Sverige har mer eller mindre olika kultur. Då skulle man ogilla alla (i detta fall, SD) också ogilla alla svenskar.

  Har man lite humor är det faktiskt ganska humoristiskt. Som "De tar våra jobb" och i nästa sekund "de lever bara på socialbidrag".

  SvaraRadera
 29. Sluta försöka definiera rasism enbart från den biologiska rasismen (vilken SD definitivt inte är befriad ifrån.) Biologisk rasism är UTE. Det är så 80-tal. Sedan Ny Demokrati gäller kulturrasism. D v s man kan gott anse att folka inte får flyttas från sitt lands gränser, för de kommer från en annan k u l t u r. Och det är bara för de människornas egen skull de inte får flyttas. För när de flyttas SKAPAS rasism och då blir det synd om alla. För vi svenskar var inte (kultur)rasister INNAN de - invandrarna=blattarna kom hit.
  Då kan man också ev tillåta att männsikor från liknande kulturer, med likadan hårfärg får komma hit. För deras kultur är mer lik vår.
  Sådan rasism gäller nu, har inget med biologisk rasism att göra. Varför gäller den nu? Jo för att martyrer, förtryckta underdogs som SD ska försöka låta PK. De tycker nämligen att det är viktigt att vara just PK. Då kan man ta sig in riksdagen.
  Därför censurerar dessa underdogs sina egna partimedlemmars hemsidor och bloggar. För SD vill vara PK.
  Jag ser hellre att de talar klartext och kallar saker för vad det är, men det får inte SD:s medlemmar för sitt eget parti.
  Så lite synd är det kanske om SD:arna. Förtryckta av det egna partiet.

  SvaraRadera
 30. Gustav G: Tänk, jag tror egentligen att vi står rätt nära i våra åsikter.

  Det är inte första gången jag får försvara tongången på den här bloggen. Den heter "Vem i helvete" och har inte för avsikt att vara lågmäld (läs gärna min "varudeklaration" här).

  Jag höll mig i det längsta ifrån att blogga om politik innan valet. Det blev ett enda inlägg (Främlingsfientlighet, nej tack!), dagen innan det var dags att gå till röststugorna för att opinionsmätningarna indikerade vartåt det höll på att barka. Det är en tämligen lågmäld vädjan till alla som skulle råka läsa på min blogg att inte gå och rösta på SD.

  De efterföljande inläggen, efter valet, är vassare i tonen. Jag tycker själv att de blev rätt bra, och uttrycker ungefär den frustration jag känner, och håller en viss ViH-ironi.

  Hur som. Debatten lär fortsätta. Om inte här så på andra håll.

  SvaraRadera
 31. He he he, jag har hela tiden vetat att vi förmodligen har mer eller mindre samma ståndpunkt vad det gäller detta.

  Och du har rätt i en sak bloggen heter "Vem i helvete" och det manar ju faktiskt till rätt tuff attityd. Poäng till dig! =)

  Nu är bara frågan, hur får vi debatten att bli saklig och därmed lyckas minsta SD:s inflytande.

  @anna fatta inte riktigt vad du menar, men kul att du är med i debatten

  SvaraRadera
 32. @korona:

  Var i mitt inlägg beskyllde jag högerpartier för rasism?

  Motstånd mot invandring är inte likvärdigt med rasism, men de som är emot invandring av t ex rent ekonomiska, kulturella eller religiösa anledningar får tyvärr ofta sällskap av rötägg.

  SvaraRadera
 33. http://www.tvardrag.se/text/bekampa-rasismen-oavsett-var-den-kommer-ifran
  Visst, det här är ju skrivet av en sosse, så det är klart att det är en sosses syn på det hela, men man gör gott att syna även de etablerade politikernas syn på invandring.

  SvaraRadera
 34. @Gustav, jag läste några kommentarer här och fick se samma gamla dum-argument ang att man inte är rasist för att man inte snackar om raser, utan om kultur.
  Och sedan kom den gnälliga snyftvisan om att man inte håller med SD för att man är PK. Det är ju,så att säga, det minsta problemet man har med att gilla SD. Det blir ju extralöjligt när man gått från BSS till SD, bara för att kunna vara just PK. Visa en, vad man tror, PK-sida utåt,för att sedan heila vilt på interna möten. Det tyder ju inte på att man ärmartyr, bara feg och falsk.

  Ledsen om det blev otydligt.:)

  SvaraRadera
 35. riktigt bra gjort med flaggan!

  SvaraRadera
 36. Hej Anders!

  Självklart ska vi hjälpa till att sprida ordet. Gillade flaggan men vågade inte vara så spetsig. Tack för bra blogg!

  SvaraRadera
 37. Ditt jävla äckel, om någon är nazist så är det människor som dig - SD hade aldrig ritat dit ett nazi-kors på den svenska flaggan. avskum som dig borde skjutas som förstör den svenska flaggan på det viset, det är lika illa som att stå och pissa på den! SD har varit nazister förr, slutet av 80-talet och början av 90-talet. visst finns det fortfarande nazister i partiet men de försöker bli av med de, de har ändrat sina principer en hel del!

  SvaraRadera
 38. Kul att senaste "Anonym" vågar vara anonym

  SvaraRadera
 39. Känns som att sista anonym borde läsa det senaste inlägget här på ViH och lära sig ett och annat om de, dem, du, dig...

  ...känns visserligen som att anonym även har en del annat kvar att lära men det är aldrig för sent att börja med det språkliga.

  SvaraRadera
 40. Ja, vad säger man .... väl rutet är ju inte riktigt applicerbart. Rätt illa rutet, snarare.

  Anonym: "Nazist" är inget generellt skällsord för nån man är oense med. Hur illa du än tycker om mig blir jag inte nazist för det.

  "Avskum" - Bra. En eloge för användandet ett gammalt fint invektiv.

  "... som dig borde skjutas" - där förlorade din uppläxning all kredibilitet. Du framstår bara som oerhört korkad och våldsbenägen.

  Tekniskt sett är bilden en faksimil av svenska flaggan. Jag har ritat den själv, från scratch, i Photoshop. Jag anser att man får rita och publicera bilder i kontroversiella politiska och åsiktsfrihetliga syften. Just detta är också, som du kanske känner till, en aktuell debatt.

  Personligen tycker jag också att man får göra vad som helst med (den riktiga, fysiska) svenska flaggan om man är beredd att ta debatten efteråt.

  Det är sådana människor som du, Anonym, och de rädda små i Sverigedemokraterna som "pissar" på den svenska flaggan. Hot, trångsynthet, fientlighet mot olika och oliktänkande har ingen plats i ett modernt samhälle. Kamma till dig.

  SvaraRadera
 41. Det finns två typer av skitstövlar; rasister och antirasister.
  Rasisterna hatar och föraktar den andre, antirasisterna (om de är vita) hatar och föraktar sin egen sort.

  Ordet rasism har i vardagstal förlorat det mesta av sin ursprungliga betydelse. Inte ens nynazister är riktigt rasistiska egentligen, bevis nummer ett; Jackie Arklöv. Anklagelsen om rasism är idag ett retoriskt tillhygge som avslutar samtliga diskussioner med seger för anklagaren. Som att använda pistol under en boxningsmatch.

  Ursprunget till den moderna användningen av ordet rasism kommer från en vedervärdig kommunist vid namn Leo Trotsky. Trotsky, det gamla äcklet, använde sig av ett annat uttryck som idag omfattar en mycket stor del av Sveriges och Västvärldens befolkning; nyttig idiot, dvs en person som kämpar för en sak han eller hon inte är insatt i.

  SvaraRadera
 42. Rubbo Stubbfält: Du förenklar lite väl mycket. Begreppet antirasism säger egentligen inget mer än att man är (mer eller mindre starkt) emot rasism. Att du delar in i sort är också besynnerligt. Jag föraktar all främlingsfientlighet och rasism, oavsett om den som uttrycker den är vit, svart, gul, röd, norrlänning, skåning, stockholmare, muslim, jude, katolik eller kristen.

  Att stenkastare och liknande aktivistidioter på gatorna är skitstövlar, oavsett hållning, håller jag helt med om.

  SvaraRadera
 43. Får man fråga var denna fixering vid antirasism kommer ifrån egentligen? Vi har sedan länge ingen rasism på det juridiska området, och i praktiken likaså. Jag ser ofta blandraspar på stan och svenska mammor med svarta eller bruna barn, men jag kommer inte ihåg att jag sett en skinhead de senaste 20 åren. Det är tom så att frånvaron av riktig rasism sänkt ribban så mycket att nu går man åt andra hållet. Afrikaner pushas i annonser och i reportage, man delar ut nobelpriset i fred till en president som inte gjort något, utom varit svart, etc etc. Vad är det med er PC-människor egentligen? Ni hatar er själva och tror att ni gör gott genom att dölja mördares och våldtäktsmäns ras-identiteter, för att inte förstöra era flum-fantasier om hur lika vi alla är. Det här liknar nazisternas masspsykos, fast åt andra hållet.

  Ta gärna bort din fula flagga, det är en skändning, även om du menar att vara "provocerande".

  SvaraRadera
 44. Erik Klapp Ton: Jag kan bara tala för egen del. Vi har som bekant ett främlingsfientligt parti i riksdagen (och strax dessförinnan ett som klättrade i opinionsmätningarna). Kan det kanske vara så att "fixeringen" kommer därav?

  Vad är PC-människor? Vi som inte har Mac? Menar du PK? Isåfall har du inte en aning om vad den här bloggen handlar om. Om ett ämne här råkar vara "politiskt korrekt" så är det ett sammanträffande.

  Det är lika ofta PK att fara med moralism, politiska känsloargument och okritiskt tänkande. Sådant förekommer inte här.

  Eftersom jag på den här bloggen ofta kritiserar och argumenterar emot religioner (och då alla sådana - inte bara vår svenska mellanmjölkskristendom) så är det extra viktigt att ta avstånd från ideologier som inte ser skillnad på sak och person.

  Den fula flaggan kan jag ta bort när opinionsmätningar visar att det är berättigat. Eller så får den vara kvar som avskräckande minne även då. Vi får se.

  SvaraRadera
 45. Anders, känns det inte konstigt att, när du är emot religion, du ändå dyrkar vid antirasismens altare? För visst har antirasism lika mycket att göra med verkligheten som kristendomens jungfrufödsel? Antirasism är centralt inom Politisk Korrekthet - religionen. Imaginära problem som ska lösas av ett folkets avantgarde, har vi inte hört något sånt förut.

  Är du kanske emot eldsprutande drakar också?

  SvaraRadera
 46. >Anders, känns det inte konstigt att, när du är emot religion, du ändå dyrkar vid antirasismens altare?

  Om du tror att du kan provocera mig till replik med pompösa halmgubbar har du misstagit dig. Kom med sakliga argument så ska jag bemöta dem.

  >För visst har antirasism lika mycket att göra med verkligheten som kristendomens jungfrufödsel?

  Försöker du säga att rasism och främlingsfientlighet inte existerar undrar jag på allvar vilken sten du bor under.

  Är du kanske emot eldsprutande drakar också?

  Din logik haltar betänkligt. Även om jag menar att gud(ar) inte existerar så är ju religionernas existens i allra högsta grad verklig. Gudar och eldsprutande drakar är för mig precis lika fiktiva, och jag kan inte på något sätt vara varken för eller emot dem.

  Fanns det däremot en grupp människor som trodde på och dyrkade en allsmäktig eldsprutande drake och krävde att samhället inrättades efter deras trossystem så skulle jag vara lika emot det som jag är mot religionerna.

  Du kan f.ö. lägga av med PK-tugget. Jag har redan svarat på det i förra kommentaren.

  SvaraRadera
 47. Rasism existerar bara i antirasisters dimmiga fantasier. De behöver någon att hata och deras imaginära rasister duger fint. Hur kan du jämföra SD med nazister? Leta upp några bilder på SD:s valfest och räkna en indier eller pakistanier, en tjej som ser ut att vara arabisk eller persisk och en svart kille. Sickna främlingshatare...

  SvaraRadera
 48. Sverigedemokraterna är ju inte främlingsfientliga? du kan ju läsa på lite innan du uttalar dig.

  SvaraRadera
 49. Sverigedemokraterna är främlingsfientliga. Du kan ju läsa på lite innan du uttalar dig.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg