Vem i Helvete berättar sagor. Del 1.

Det var en gång en snubbe som var ute och reste med sin fru och sin extrafru (det var cool på den tiden att ha sån).

De hade dessvärre problem att hitta någonstans att bo. Men plötsligt träffade de en gammal man som erbjöd dem husrum. Och käk. Så jävla win!

Bäst som de chillade hemma hos gamlingen så omringades huset av snubbarna från stan. De var riktiga skurkar. De bankade på dörren och skrek åt gamlingen att skicka ut gästen så att de kunde våldta honom.

Den gamle mannen sa: -Nej, han är min gäst! Så får ni inte göra! Ta min gästs bihustru och min dotter som är oskuld istället! Låt mig skicka ut dem, så kan ni utsätta dem för vad ni vill!

Skurkarna var fett missnöjda med det erbjudandet. De hade ju siktet inställt på lite man-ass. Men resenärssnubben chansade och skickade ändå ut sin extrafru. Så skurkarna bara: -Meh, okej! och våldtog henne hela natten ända tills gryningen. Då släppte de henne, och hon föll ihop vid tröskeln till gubbens hus.

På morgonen hittade hennes snubbe henne där. Han sa: -Res dig upp! Vi ska ge oss iväg!

När han inte fick nåt svar så lyfte han upp henne på åsnan och drog hem. Där hämtade han en kniv och styckade henne i 12 delar.

Likdelarna skickade han sen ut i hela Israel med budskapet "Har något liknande skett sen Israel drog ut ur Egypten och fram till i dag? Begrunda detta, håll rådslag och säg er mening!"

Slut.

---

Den här sagan kommer ur den populära boken Bibeln (Dom. 19:1-30). Nu märks det förvisso inte på det här stycket, men på andra håll kan den vara rätt sadistisk, sexistisk, inkonsekvent och obegriplig. Så läs med försiktighet! :-)


Kommentarer

 1. Min favoritsaga i Bibeln, faktiskt! Sedan följer krig och massförödelse och för att kompensera för detta kidnappas ohyggliga mängder oskulder att ges som hustrur till de som överlevde slakten. På Guds inrådan. Naaaajs.

  SvaraRadera
 2. Hahaha, skitbra! Dra oxå den där om när David skär kuken av 200 filisteer!

  SvaraRadera
 3. Så det är från GT (som även är del av Islam) som några förvirrade typer fått för sig att man skall få massa jungfrur om man kommer till himlen på "rätt" sätt?
  Det låter som korsriddarna, som fick syndernas förlåtelse för allt de gjort och kommer att göra bara de red och "befriade" Jerusalem. Bra sätt för kungarna i Europa att bli av med ungdomar som bara slöar och slåss. De kunde de med.

  SvaraRadera
 4. Aaahh, tack för det, ViH. Det där gjorde susen för mitt morgonhumör! :-)

  // Fredrik

  SvaraRadera
 5. Brukar fråga kristna vad det tycker om Domarboken 19. Får alltid till svar att den biten ju kommer från gamla testamentet. Sen blir det någon ursäkt om "historia" och "redogöra" när man frågar varför de behåller GT i sin heliga bok.

  SvaraRadera
 6. Lite off topic men ändå.... Såna här killar har en verksamhet... tydligen lönsam trots det professionella intrycket på flera plan...
  http://www.yogson.nu/

  Läs och bli upplyst!

  jisses..

  /Jocke

  SvaraRadera
 7. Herregud vilken spännande rysar-sagobok du verkar ha hittat - bibeln, eller vad det nu var du kallade den. Finns den att låna på bibblan så ska jag nog ta och läsa lite i den, jag också. Lite bokvåld är aldrig fel under bussresorna till och från jobbet.

  SvaraRadera
 8. @Anonym: Vad jag vet så har islam koranen medan kristendom och judendom har GT.

  btw är det en sjuk berättelse. I stort sett samma story finns även i 1 mos 19.

  SvaraRadera
 9. Jonas: Ja, den med Lot och änglarna är väldigt lik. Men den har ju ett "lyckligare" slut kan man säga :-)

  SvaraRadera
 10. Även berättelsen om Lot och hans döttrar ger en mycket besk eftersmak om man betänker att vissa bokstavstroende håller Bibeln för rättesnöre.

  SvaraRadera
 11. @Anders: Möjligen slutade just den episoden ok men sen dog typ lots fruga och hans döttrar söp ner och våldtog honom..
  Ingen tjej blev våldtagen iaf :)

  SvaraRadera
 12. Den vanligaste bortförklaring, "det var ju gamla testamentet, det gäller inte nu", blir snabbt förvirrad när man frågar om inte heller de tio budorden gäller längre :)

  SvaraRadera
 13. Nu vet jag att man inte skall ta Wikipedia som en säker källa, men det här är heller inte en doktorsavhandling :)
  Från "Koranen" i Wikipedia, i avsnittet "Muhammed och Jesus (Isa) i Koranen".

  "Muhammed betecknas i Koranen som den siste i en lång rad med profeter som Allah sänt till människorna. Tidigare profeter återfinns i kristna och judars heliga skrifter. Därför anses profeter som även accepteras av judar och kristna ha mottagit uppenbarelser, dock har"

  "I Koranen finns berättelser från evangelierna medtagna i något annorlunda form och ibland med tillägg."

  SvaraRadera
 14. Väntar på en tolkning av sagan om "profeten" Elisha som blev så arg på ett antal ungar som retade honom för hans skallighet att han skickade två björnar att ta hand om spolingarna.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg