Vem i helvete är kärleksbarnet?

Många har mailat mig och frågat om jag vet vem han är, det beryktade kärleksbarnet. Och självklart vet jag det.

Om du nu mot förmodan har missat storyn så kommer här en kort recap:Tim Blake Nelson (från O Brother, Where Art Thou?, Minority Report m.fl.) och Shane McGowan (från The Pogues) hade en romans med varandra i början av sjuttiotalet. Detta gillades inte alls av pöbel och press i deras respektive hemländer. Så herrarna tog sin tillflykt till Sverige. I en sommarstuga i Finntorp kunde de vara i fred och leva ut all sin lidelse.

Det var här han kom till under en het natt, kärleksbarnet. Mamma Shane födde honom utan större plågor. Barnet var förstås ovälkommet i deras hektiska liv, så det adopterades omedelbart bort till ett grannpar som uppfostrade honom som sin egen.

Jag känner att jag måste - fastän jag slits mellan skam och stolthet - avslöja identiteten på kärleksbarnet.


Hans namn, som vi känner det idag, är:

Musse Hasselvall.