Vem i helvete behöver sport?

Krig rasar. Bomber exploderar. Massmord begås. Flygplan störtar. Barn försvinner. Kvinnor våldtas. Och AIK spelar oavgjort mot Halmstad!

Varenda dag, i varje nyhetssändning, och i långa egna program däremellan, ska vi proppas med info, fakta och prognoser för hopp och lek som om det vore nån slags blodigt allvar. Idrottsresultat och människoliv - precis samma dignitet. Att sport är viktigare än det mesta det får man lära sig redan tidigt i livet.

När jag växte upp lirade jag i rockband. Vi var några få som gjorde det. Alla de andra ungarna var med i hockeylaget. Eller fotbollslaget. Eller båda.

Vi som lirade musik gick till Konsum och tiggde äggkartonger som vi limmade upp på fuktdrypande väggar i nån möglig källare, dit vi bubbat ner våra Hobbexgitarrer och morbror Sigges gamla bas med tre strängar kvar.

Hockeyungarna åkte hyrbuss till Falun, halade på sig nytryckta tröjor med eget nummer på ryggen och gick en match i den välorganiserade juniorserien. Och fick sen stoltsera i lokaltidningen att de piskat upp Faluungarna med 2-1.

Att vi i rockbandet precis lärt oss Run To The Hills med Iron Maiden var det ingen utanför mögelkällaren som brydde sig ett skit om.

Sport, sport och sport. Så ser det ut. Och så kommer det antagligen alltid att se ut. Utom här. Här på Vem i helvete-Rapport:

-... och nu till kvällens musiknyheter med Magnus Broni!

-Tack! Lars Winnerbäck klättrade idag till singellistans förstaplats med sin låt "Om du lämnade mig nu". Lars har prickat en formtopp senaste veckan efter att ha legat i hårdträning med en pava rödtjut på Blå Dörren. Peter Jöback har lämnat walk over på kvällens Simrishamn-spelning i sviterna efter ljumskskadan i yogaklassen förra veckan. Istället lutar det åt att Andreas Lundstedt från Alcazar får hoppa upp från bänken och göra en insats. Det kan bli en riktig nagelbitare det där.
Det var allt från musiknyheterna. Nu över till vädret...