Vem i helvete går på SodaStream-bluffen?

Jag tillhör dem som gärna skulle vilja ha möjligheten att göra lite bubbelvatten hemma.

Gott och inte onyttigt. Lite vardagslyx.

Vi har ju fantastiskt kranvatten i sverige. Och att dessutom slippa bära hem tunga pet-flaskor vore toppen.

Principen är barnsligt enkel: En förbrukningskolsyrepatron, en tryckventil och en rörstump med en packning längst upp.

Den skulle kunna se ut som en braständare trädd genom en kapsyl ungefär. Och kosta 79 spänn.

Men det gör den inte. Nej, den ser ut som en pimpad rymdfärja, är stor som en kaffebryggare, och kostar hutlösa 995 spänn i ordinarie pris!

Och att den ser ut som den gör är ju för att vi ska luras att tro att det är avancerad teknik därinne, typ servopumpar och trycksensorer kopplade till ett mikrochip. Just för att man ska kunna ta den där tusingen i pröjs.

Även om jag tyckte att en drös silversprayad plast var värd det priset så skulle jag inte veta var jag skulle göra av den. Fan, jag bor trångt i Stockholms innerstad. Den där apparaten tar ju upp lägenhetsyta värd tusentals kronor!

Nä. Tills braständarvarianten dyker upp så får jag fortsätta bära hem pet-flaskor med bubbelvatten.

Eller öl. Jag bär gärna hem öl. Don't even get me started på de där hemma-fejk-öltappkransapparaterna.... jösses...