Vem i helvete vill inte ha energi?

Nej, det här inlägget ska inte handla om villauppvärming och lysrörslampor.

Utan om den energi vi stoppar i våra egna mjuka maskiner. I våra kroppar.

För det finns två typer av livsmedel som marknadsförs under hälsosam-frisk-slank-och-vältränad-imagen. Dels förstås den med väldigt lite kalorier. Ni vet nyckelhålsmärkt, inget tillsatt socker, mycket kostfiber osv. Sen finns den med väldigt mycket kalorier. Fast då heter det inte kalorier längre utan energi.

"Ultraturbomax - för dig som snabbt vill ha extra kalorier!" var liksom ingen hit, tyckte marknadsavdelningen. Så istället fick det bli "Ultraturbomax - för dig som snabbt vill ha extra energi!". Spela roll att det är precis samma sak, tänkte man. Folk är dumma i huvet, det vet vi!

Jag vet inte. Kanske har man rätt. Det är ju förbryllande ofta som nyckelhålsbrödet och ultraturbomaxenergiplus-burken ligger i samma varukorg i kassan.

Men det sjukaste är ändå när man sätter likhetstecken mellan energi och pigg. "Bli pigg och alert! Orka mer!" Ah, se där. Då borde ju snubben framför teven med chipsen och läsken vara nåt av det mest energiska och alerta vi sett, eller hur?

Nä, vill du stoppa i dig nåt som du blir pigg men inte tjock av så kommer här ett tips: Amfetamin!

Du blir skitpigg. Och du kommer att bränna kalorier som fan.

Jag vill avsluta med en hemlis till alla er träningssnubbar som bär hem groteskt överdimensionerade vita plastburkar som det står Bulk och annat kryptiskt på: Forskare har hittat protein i ÄGG!!

Forskarna ba: -SHIT!! Kolla!! Fett med proteiner!!!
Å vi ba: -Va sa han? Fett? Eeeww, ta bort!!