Vem i helvete vinner Idol?

Sen min lilla dust med Marie Picasso häromsistens angående kändisskap för just ingenting så har jag följt Idol en hel del.

Ovan nämnda var alltså precis innan auditionavsnitten skulle börja sändas. Och i den sista ordväxlingen vi hade så sade jag: "In och knäck i Idol nu så får jag äta upp det här!" .

And damn, vad jag har ätit upp! Ikväll är det Idolfinal i Globen, och den ena av finalisterna är just Marie Picasso. Med all rätt!

Jag tycker det är skitkul! Det är två grymt begåvade tjejer på scenen ikväll. Och två så totalt olika karaktärer.

Amanda, coola rockbruden med den totala närvaron och den unika spruckna rösten. Och Marie, den skönsjungande lättrörda balladdrottningen som vunnit varenda svenssonhjärta.

De har gjort sig förtjänta av en seger båda två.

Men spelar det egentligen nån roll vem som vinner Idol? Ära, visst. Men förstapriset består väl i att få sjunga in en platta med färdigskrivna skitlåtar, uträknat anpassade för de stora massorna.

Med det i åtanke skulle jag önska att de kom tvåa båda två. Så kunde de få göra precis det dom är bäst på istället. Peter Jihde kunde få sjunga in vinnarplattan istället.

Min gissning är dock ändå att Marie vinner. Ikväll kommer många soffsvenssons som tycker att Amanda skränar och sjunger lite för surt att lyfta luren och rösta.

Men som sagt, hur fan det än går: Grattis Marie! Du är en vinnare!