Vem i helvete saknar hopp?Vid nån modeshow ifjol så projicerade man ett filmklipp av Kate Moss på insidan av en glaspyramid, vilket kan beskådas på filmen här ovan.

Lite småläckert sådär (fastän jag störde mig lite på att många som rapporterade om showen kallade det 3D och Hologram och sånt skitsnack).

Men det är inte grejen. För titta noga. Vad händer egentligen i publiken?

Jo folk sitter och fotograferar spektaklet med blixt!

Det krävs inte många hjärnceller för att räkna ut att glas i stora reflektiva ytor + blixt är en dålig idé. Förmodligen krävs det ännu färre hjärnceller för att räkna ut att projektioner + blixt är en ännu sämre idé.

Trots det så sitter det dussintals människor därinne och blåser på med blixt i tron att de ska få nåt förevigat. Liksom inte ett ensamt litet pucko i nåt hörn, utan dussintals! Visst...det är modebranschen och dess fans som är samlade. Kanske inte det gäng som kan stoltsera med flest nobelpriskandidater i och för sig. Men ändå.

Tror man att Kate Moss faktiskt svävar omkring därinne i slow motion på riktigt? Eller vad är det frågan om?

Det är sånt här som gjort att jag tappat tron på mänskligheten.

Som tur är så utspelar sig det här spektaklet som sagt 2007. Nu är det 2008, och vi är alla lite äldre, lite förnuftigare. 2008 kommer att bli ett dåligt år för svävande supermodeller. Och Gud.