Vem i helvete hyr av L'Easy?

Ni har säkert sett tevereklamen.

L'Easy. Det sköna företaget som du kan hyrköpa toppmoderna kvalitetsgrejer av. Du behöver bara ringa, så kommer Peter med din grej, och installerar den åt dig.

Först och främst: Anställer L'Easy bara killar som heter Peter? Seriöst? Det måste ju räknas som diskriminering! Finns det ingen statlig ombudsman som granskar sånt? Typ NamnO?

Eller är det så att man måste byta förnamn när man fått budkillejobbet? "Ja, Roland, hjärtligt välkommen då i vårt L'Easy-gäng. Men innan du åker ut med prylarna så var det bara en liten sak till...". Tjoff. Skatteverkets blankett NB109A!

Nåväl. Nu kan iallafall RolandPeter åka ut med din laptop. Ända hem till ditt köksbord. Och du kan luta dig tillbaka och inte göra ett skit.

Förutom att betala fyrahundranittiofem spänn i 60 månader.

Jag skojar inte. Sextio jävla månader! Det är fem år! Du kommer att betala 29.595 spänn för datorn (som kostar 14 papp hos annan handlare).

Tänk dig själv: Det har gått 59 månader. Du har langat in 29050 kr och sitter just och knappar in OCR-numret på den sista räkningen på 495:-. För en laptop som nu är så sjukt omodern att ungarna inte ens vill ha den som låtsasvåffeljärn i lekstugan.

You bet att jag kan åka hem till dig med datorn och installera den för femton tusen extra! Fan, jag kan nöja mig med tio! Och då kan jag bjuda på vin och räkor efteråt!

Hade du tagit ett litet lån på banken och köpt datorn för 14.000 istället så hade räntan uppgått till ungefär tvåtusen spänn på fem år. 5%-6% istället för L'Easys 20%-30%.

Nä, gör din plikt som samhällsmedborgare och ring skitjävla-ockrar-L'Easy och be dom stoppa upp sina prylar där dom kommer åt. Förresten, hälsa att ifall dom inte kommer åt så kan jag komma och hjälpa till med "installationen". Gratis!