Vem i helvete vill inte se naket?

Det är alltid lika roligt ...

... ni vet när nån bekant på msn helt plötsligt och osannolikt skickar: "hey! wanna see a picture of me and my friend naked?" och en bifogad fil som heter allt annat än .jpg eller .gif!

Då vet man - för det första - att de fått virus. Det är väl inte så jättekul i och för sig. Men för det andra att de själva har varit så blåögda, nyfikna och kåta att de gått på just den inviten och klickat! Och DET mina vänner - det är fuckin' hilarious!

Om nu inte faktumet att den flyktigt bekanta plötsligt ville visa upp sig helnäck var skäl nog att bli misstänksam, så borde kanske den plötsliga engelskan vara det? Eller?

Nåväl. Så här roliga var iallafall inte virusen förr i tiden. Då visade de nåt kryptiskt meddelande på skärmen och fortsatte sen med att radera hårddisken.

Det är nya tider nu. Och med dem nya härliga missuppfattningar.

Det är till exempel ett jävla tjat om brandväggar hela tiden. Brandväggar skyddar inte mot virus. Det är inte deras jobb. Deras jobb är att utgöra ett första skydd mot obehörigas intrång i din dator. Tro för den sakens skull inte att du är säker mot intrång för att du har en brandvägg. Så länge du kan komma UT på nätet, så kan nån annan komma IN. Den enda 100% säkra brandväggen är en avbitartång genom kabeln. Ha så kul sen.

Och även om du har ett antivirusprogram (eller virusprogram, som "plastkirurg"-folket säger) som skriker när du klickar på dumma saker betyder inte det att du kan bete dig hur som helst. Antivirusprogrammen kan också missa. Och var inte så jävla lat och förlita dig på automatik hela tiden. Uppdatera ditt antivirusprogram manuellt nån gång. Kör en virusscanning av hela din dator manuellt då och då.

Nåt pucko på Microsoft kom nån gång i tiden, i nåt slags Mac-komplex, på idén att gömma filändelserna i Windows. Det gör att man inte ser vad det är för typ av fil man är på väg att klicka på. Som datoranvändare med nån som helst självaktning ändrar du tillbaka det - omgående!

Så nästa gång ditt antivirusprogram skriker rätt ut för att du försöker öppna "bildfilen", som du nu tydligt kan se heter .exe eller .com, men du gör det ändå eftersom filnamnet innehåller ordet "nude" och du sitter med förväntansfull myspinne...

Sorry. Du är bortom all räddning. Inte ens Vem i helvetes mässande kan råda bot på dig. Nån borde dock göra sin samhälleliga plikt och ge din dator den ovan nämnda 100% brandvägg-behandlingen.