Vem i helvete skriver sketch.

När jag var och hämtade pizza häromveckan fick jag en idé.

I varje pizzeria står ju ett par, tre kanske till och med fyra sköna turrar och är flitiga som fan. Hälsar alltid med ett glatt "Tjena kompis". Och langar sen fram rykande varm nygräddad pizza för runt femtilappen.

Så är vi vana att det ser ut.

Men tänk om ett par svennar köpte pizzeria. Två kollegor, tillbaka efter utbrändhet på byrån och vill satsa på nåt helt annat. Vi snackar pizza. Vi snackar businesskostymer.

Pizzeria Napoli-skylten plockas ner till förmån för den nya: Wettergren & Mildner. Borstat rostfritt på glas. Man bygger en repa vid dörren och anställer snygga Maria för att ta telefon och kundbesök.

Man installerar wi-fi och nätverksfärglaser för att kunna köra ut offerter (det som förra ägarna kallade ta-med-lista) och pizzafakturor. Inga konstigheter. 30 dagar netto. Bank- eller Plusgiro.

En kund ringer och beställer en Maffioso. Ingen tid att förlora. Mildner kallar till projektmöte. Drar en powerpoint med projektplan och estimat. Idé, projektledning, råvaror och produktion. Summa Maffioso-projektet: 2 480 kr, plus moms.

(Produktionen lägger man givetvis ut på produktionsbyrå. Nystartade Hallin & Co har produktionsteam, pizzaugn och webbaserat ordersystem. Snabb leverans nästföljande vardag.)

Nu är man på G. Allt kan hända.

Ni hajar upplägget? Följetongssketch i 20-sekundare. I rollerna som Wettergren och Mildner: Måns Möller och Christer Fant.

Kan det bli nåt? Ska jag kila upp till TV4 med den här? Nä?