Vem i helvete vill bli skyltdiskriminerad?

Vägverket har fått i uppdrag att ta fram en feminin variant av övergångsställe-skylten "Herr Gårman".

En Fru Gårman alltså.

Innan årets slut ska det vara klart, och då ska man ge sig ut och byta hälften av de befintliga skyltarna. Allt i jämlikhetens namn.

Visst är det ett fullständigt brilliant förslag? Det gäller ju som alltid att sätta in resurspengarna där de behövs. Vi är nog många som känt av den här diskrimineringen mot kvinnorna vid övergångsställena. Jag har till och med sett kvinnor som inte ens vågat gå över eftersom de inte är säkra på om de får.

Jag kom att tänka på handikappskylten förresten. Där är det en streckgubbe som sitter i rullstolen. Jag har hört både kvinnor och män känna sig diskriminerade av det. Så den borde man kanske byta ut också. Men då blir väl alla streckgubbar i samhället diskriminerade förstås.

Det klagas på negerbollen också. Många känner sig diskriminerade då det inte finns några bollar i deras egen etnicitet. Delicato har således fått uppdraget att under hösten komplettera produktserien med en latinoboll, en asiatboll och en kaukasierboll. Den sistnämnda utmärker sig genom att den är blek, spetsad med vodka och att den inte kan dansa.

Nä fy för sån här diskriminering. I Tyskland har man kommit längre i sitt arbete. Där har man anlagt en "Frauen P" på de flesta p-platser. En kvinnoparkeringsplats, som är lite bredare än de andra!

Den du, Gudrun.