Vem i helvete vill ha dyra lågprisvaror?

Min närmaste livmedelsbutik är en Coop Konsum.

Den suger till högan sky.

Den näst närmaste är Hemköp som är toppen. Därnäst ICA som är helt ok. Men när Anders är lat, eller sjuk, eller trött, eller bakis, eller bara dum i huvet, så går han på detta Konsum. Nu skulle jag kunna prata om hur deras grönsaksdisk är fullständigt bedrövlig eller ett dussin andra butiksspecifika saker. Men det ska jag inte. Det här handlar om egna märket Coop.

Handla Coop - härligt undermåliga produkter till fullpris!

För eller hur? Om Marabous chokladkaka kostar 22:- så ligger en Coop-kaka bredvid, kostar 21:- och smakar navelludd.

Om Falkeskogs Kräftstjärtar i Lag kostar 36:- så ligger en Coop-burk bredvid och kostar 38:- (!) och smakar vatten med salt.

Vad fan är det här? Om jag tycker att en lågbudgetprodukt funkar för ändamålet så köper jag väl X-tra. Då är det ju iallafall billigt.

Coop toalettpapper - för dig som gillar att ha fingrarna i röven. Och tycker det är praktiskt att ha pappersbitar kvar i mumindalen tills nästa besök.

Jamen köp det vanliga märket då! säger nån nu. Visst, om det inte var för att de försvinner mer och mer från hyllorna. Marabou-kakan lär ju förvisso bli kvar om de inte vill skjuta av sig foten och halva underbenet - men i andra hyllor börjar det bli misstänkt coopifierat. Följaktligen har vi inte nåt val längre.


För fan, Konsum, höj ribban. Och sänk priset.