Varför i helvete-funderingar...

Hello darlings! Jag måste göra ett avbrott i min bloggsemester med några små funderingar ... ni vet såna där som poppar upp när man bara går omkring och finns ... typ:

Varför i helvete måste man välja Konto eller Kredit i kortterminalen när man handlat, fastän man inte har kredit på sitt kort?

Varför i helvete är banken typ det enda stället där du inte kan betala med kort? Istället måste man fylla i en liten uttagsblankett som de genast scannar in i datorn. Hur är det med miljötänket egentligen?

Varför i helvete har en del bilister en uppsyn som om de förväntade sig ett tack för att de stannat och släppt över en vid övergångstället? Det är ju lag på det!

Varför i helvete tackar en del fotgängare de bilister som stannar och släpper över dem vid övergångstället? Det är ju lag på det!

Varför i helvete slänger man fortfarande i svartfärgade champinjonbitar i leverpastejen. Finns det nån enda människa som tror att det är svart tryffel?

...och slutligen: Varför i helvete är det allmängiltigt att chokladpralinerna med körsbär i likör i chokladasken smakar skit? "De spritfyllda äcklen i hörnen" och allt det där. De är ju godast av alla! Femtioelva sorters nougattryffel är väl däremot tradigt så det förslår.


/Anders