Tönten Brolle...

...skrev Schulman i ett numera ökänt SMS.

Han, dvs Brolle - inte Schulman, är ju med i musikalen Footloose på på Intiman just nu. Jag råkade se honom framföra en av låtarna från musikalen (som oförklarligt nog var "Maniac" ur Flashdance!?) på TV4 tidigare idag.

I sin egen genre kan han gömma sig bakom gimmickarna - sängkammarblick, långa barytontoner och Elvisvibrato. Här var det upp till bevis.

Fy i helvete vad illa det lät! Den som såg det bör ha tvivlat färdigt på att Brolle är ett par pinnhål short of a talent. Tönt? Det vet jag inte. Poser? Utan tvekan!

...

Djurens Rätt sätter just nu lågvattenmärke med sin nya reklamkampanj.

"Lisas bror dödades. Han maldes ner i en kvarn tillsammans med andra pojkar." säger en av rubrikerna bredvid en bild på en sorgsen tonårstjej. I det finstilta förklarar man att det är kycklingar som liknelsen åsyftar. Kampanjen ska ut i skolor och studentmedia.

Fan, och jag som trodde att ordet "Rätt" i deras namn var detsamma som i dagens rätt. Sitter här med en välhängd fransyska och undrade just var på deras sajt man kunde hitta recepten. Nu måste jag ju avsluta medlemskapet. Dvs om jag hade haft ett!

Nä, men skämt åsido: Steget från viktiga djurrättsfrågor till ren veganpropaganda är nu taget. Tråkigt faktiskt. Ha det så kul i karantänen, Djurens Rätt! Hälsa Greenpeace!

...

Majgull Axelsson har släppt en ny bok. Inget konstigt med det, kan man tycka. Hon är ju författare. Det är hennes jobb att släppa böcker.

Men tv verkar ha en annan åsikt. Hittills tror jag att jag har sett kärringen sitta i tre eller fyra prime time-pratprogram och få gratisreklam för sin bok. Som om det vore sensation och förstasidesstoff. Norstedts måste ha gjort en virvlande dans med tungan i diverse tevechefsstjärtar.

Låter inte hennes namn som nån karaktär ur Sagan om Ringen förresten? Maigul, född av Gulwor. Gömmer sig i mörkergrottan Niefladjup och vaktar sin magiska bok. -Preciousssssss.....

Hon gömmer sig antagligen för Brolrik - den falska och inoljade njordalven.