Snoppar, snippor och toalettkutym

Plötsligt slår det mig att jag aldrig har reflekterat över detta förut:

Vad är det egentligen som vi med snopp aldrig fäller ner efter oss på toaletten, och som ni med snippa vill ha nedfällt (enligt den där gamla könsklyschan alltså)?

Är det sitsen eller locket vi snackar om?

Oavsett vilket så är det väldigt förbryllande, och jag funderar på om det inte är en dåligt researchad skröna alltihop.

Locket måste vi ju alla, oavsett snopp eller snippa, fälla upp om vi ska använda toaletten. Och då handlar det ju inte om vilken sorts könsorgan man har, huruvida man stänger det efter sig eller ej. Det skulle isåfall handla om att snoppbäraren i gemen är glömskare/slarvigare.

Sitsen vill snippägarinnor i regel ha nedfälld, medan det bland snoppisterna varierar; med ärende, klädesplagg, lokalitet och machoidentitet. Men om nu saken rör just sitsen: Varför skulle det vara mer korrekt att ha den nedfälld än uppfälld? Gapande hål som gapande hål. Om du anser det kutym att lämna sitsen nere och locket öppet är du konstig, imo.

Kan vi inte säga som så att vi tar och fäller ned både sits och lock efter oss? Då kan alla med ungefär samma handgrepp anpassa sin toalettstolsmiljö efter preferens innan ärendet. Ståaren greppar kring lock och sits, sittaren om endast locket. Och samma sak efteråt.


Nej. Det här känns mossigt. Såvida ingen nu bringar nån slags ny klarhet i saken så förpassar jag den till könsrollsskrönornas mossiga utedass.