Vad i helvete är det på Tantoberget?

Här är en grej som har gnagt i mig i flera år, och ingen hittills har kunnat svara på:

På Tantobergets topp på Södermalm i Stockholm, norr om Tantolundsvägen innan vändplanen, finns flera (3-4 tror jag ... har inte varit där sen i somras) gamla runda stenfundament. Runt metern höga, och 3-4 meter i diameter.

Det går att klättra upp på dom, men det ger inte mycket till ledtrådar. De är jordfyllda och gräsbevuxna.

Och när jag har fått sånt här huvudbry så får jag ingen ro förrän jag fått klarhet. It's one of my quirks.

Så jag har frågat folk. Och jag har googlat. Allt utan lycka.

I helgen blev det tal om SMS-tjänsten "118100 - Svar på allt", så jag testade dom med frågan om fundamenten. Fick ett bullshitsvar om att fundamenten "inte är kända, men säkert är gamla husgrunder" givetvis för att de skulle få norpa mina 12 spänn.

Så nu sätter jag mitt hopp till er, kära bloggläsare! Vad har stått på Tantoberget och lämnat efter sig dessa underliga stenfundament?

Den som löser det här får, förutom äran, en inbjudan till Spotify av mig!EDIT 081223:

Anders Liljeberg spred ljus över saken. Det är igenfyllda luftvärnsvärn (verkar som tautologin i ordet ska vara där). Tusen tack Anders! All ära och heder åt dig!

Anders hade dock redan Spotify, varför jag tänker att Johnny kan få den för sin kvalificerade och som det visade sig helt korrekta gissning: "Kanske satt det kanoner på dem under nåt världskrig?". Så, vill Johnny ha en Spotify-invite? Maila mig på vemihelvete@telia.com