En sväng i mellangården, 30/01

Som avbrott i det vanliga lättsamma underhållningsbloggandet om Jesus och platt-tv-experter läser jag nyheterna. Och som vanligt är det rätt lätt att bli förbannad när man läser nyheterna.

Försäkringskassan till exempel. Det kan låta klyschigt... men när man ansvarar för gamla och sjuka så är det fan inte acceptabelt att det går tre, fyra, fem, SEX månader utan att människor får sina pengar. Ett halvår!! Folk får sälja sina hem, ta banklån eller gå till socialen.

Och hos socialen får de dessutom höra att de måste avveckla den enda möjliga inkomstkälla de har - en liten enskild firma på sidan om.

Här kommer ett litet förslag från en lekman: Betala ut först, enligt basbelopp eller tidigare beräkning, så att folk slipper gå från hus och hem. Utred sen, och justera om det behövs.

Elbolagen har kört efter denna modell i massor av år. Beräknad förbrukning, justering efteråt om det behövs.


Man blir också förbannad på Hamas och Israel. Hamas agerar väl som väntat av en terroriststämplad organisation. Men Israel, som stat, bestraffar hela det palestinska folket med överväldigande kraft.

Ställningen i dödssiffror är just nu nånstans runt 13 israeler mot 1330 palestinier (wikipedia).

De som säger "Man kan inte räkna så, för varje liv som släcks är en tragedi" har såklart en poäng. Likväl står det då 1:102 i tragedier. Och nån, till exempel den starkare parten; erkänd i den internationella gemenskapen, borde stanna upp och reflektera över detta faktum.


Jag blir också smått förbannad på allt gnäll över Konstfack-studenten som simulerade psykbryt som en del i ett konstprojekt.

Hade det varit en journalist, under cover, som gjorde det för att granska psykvården inifrån så hade ingen reflekterat över några kostnader. Men nu var det konst. Och då jävlar.

Hur många simulanter finns det inte i vårdapparaten ändå? Och vad kostar alla "elallergiker" samhället, till exempel?

Visst. Anna Odell begick en olaglig handling. Det får man ju inte göra. Men handlingen var rätt uppfriskande tycker jag (kan inte låta bli att tänka på Lars von Triers underbara Idioterna).

Och vafan, vi skattebetalare betalar ändå en massa pengar till kultur vi aldrig får, eller vill, ta del av. Anna Odell blir nu kanske åtalad och hamnar inför rätten. Och DEN kostar pengar goddammit!


Sådär. Nu har jag alibi för vanligt tramsbloggande igen. Gött.