Nyheterna, och annat skit.

DN berättar att 6 av 10 svenskar vill ha nya kärnkraftsreaktorer.

Se där! Det här betyder att fler har förstått att om vi ska kunna klara elförsörjningen i framtiden är kärnkraften en viktig del.

För vi är väl överens om att vi ska köra våra bilar på el framöver, och inte på det fossila bränslet bensin? Vi är väl överens om att vi måste sluta elda med kol och olja för energi?

Dessa fossila bränslen står för majoriteten av världens energiförsörjning idag. Tänk - hur skulle vår omgivning se ut om vi skulle täcka upp det bortfallet med hjälp av vindkraft? Förmodligen som en vitmålad rostig plåtskog av högresta propellrar vart vi än vände oss.

Vi behöver kärnkraften. Ny och säker kärnkraft. Och Sverige har fattat det.


Aftonbladet berättar att 6 av 10 amerikaner inte tror på evolutionen

Detta visar en undersökning som gjordes inför Darwins 200-årsdag i förrgår. Det är så sorgligt och tragiskt. Här ser man så tydligt hur Gud-lobbyn kan åsamka ett land skada. Majoriteten i ett rikt och mäktigt västland går omkring med villfarelser om sitt eget ursprung. Och lärare i skolan vågar inte lära ut evolutionen av rädsla för påföljder. Horribelt.

Jag hoppas att den nya sekulära presidenten Barack Obama lyckas vända den här förfärliga trenden.


SvD:s Henrik Ennart berättar att margarinet Becel nu mister hjärtfondens logga

Det var fan på tiden! Redan i januari 2006 publicerade Göran Petersson, Professor i Kemisk Miljövetenskap på Chalmers sitt debattinlägg om att hjärt-kärlsjukdomar var direkt kopplade till ett överintag av fleromättade omega-6-fettsyror. Dvs precis vad Becel innehåller.

Det här lär ju inte hindra Becel från att fortsätta snacka skit i tevereklamen om sitt fantastiska hjärtvänliga margarin. Men ett steg på vägen är det.


I övrigt är väl allt som vanligt. KD-tant är KD-tant och vill att Reinfeldt ska be Gud välsigna Sverige efter sina publika tal. Christer Björkman kryper fram från sina gömmor och man vet att det är melodifestivaldags. Skånska piketpoliser kallar ungdomar för aupa-jaävel. Och idag är det alla hjärtans dag.

Ikväll kan vi alla således med gott samvete stanna inne, äta presentgodis och knulla som de djur vi är.