Liza Marklunds album fildelas friskt!

Med tanke på den senaste tidens debatt om nedladdningar blev jag lite nyfiken hur pass mycket Liza Marklunds egen platta "Liza Marklund sjunger Jacques Brel" laddas ner på fildelningssajterna.

Så jag gav mig ut och sökte efter den. På TorrentReactor.net var den rätt poppis:


1299 nedladdningar i skrivande stund. Verkligen inte illa. Hur ser det då ut på Fulldls.com:


Damn! 15967 nedladdningar! Det ger 17266 sammanlagt. Alltså nästan 2 miljoner kronor i uteblivna intäkter. Undra på att Liza är missnöjd.

Men - en fultankad platta känns ju aldrig helt komplett utan själva omslaget. Men hur jag än sökte på CDcovers-sajterna kunde jag inte hitta omslaget till just "Liza Marklund sjunger Jacques Brel". Märkligt.

Så därför bestämde jag mig för att scanna in det själv (självklart har jag cd:n i hyllan):


Håll till godo!EDIT 27/03: Hoppsan! Jag har visst råkat lura ett par av er läsare. Sorry! Liza Marklund har, såvitt jag vet, aldrig sjungit in någon skiva. I alla fall inte en vid namn "Liza Marklund sjunger Jacques Brel". Denna är helt och hållet påhittad och photoshoppad av Vem i helvete...?! som ett satiriskt inlägg i debatten om Liza och hennes musikerväns blunder i media nyligen.

Men visst blev omslaget fint? (Extra stolt är jag över prislappen som är en vink till bandet i fråga, Stockholm Stoner:s, val av försäljningsställe.)