Vem i helvete kan stava namn?

På Facebook finns en grupp som heter Vi som alltid måste bokstavera våra namn.

Där är till exempel Patrik Krzywiec, Eva Siösteen, Ümran Kgöl, Jånna Györik, Mia Schough och Åse Skrubbeltrang med. Förståeligt nog.

Men även Jerry Jönsson, Martin Blixt, Nelly Holmberg, Malin Rosborg, Anette Hallblad, Lena Lysell, Maria Ljusberg och Patrik Edberg är med.

Huh?

Är man med som hangarounds eller? Typ: Folk som verkligen sympatiserar med folk som måste bokstavera sina namn? Man kan bara gissa.


Apropå namn och bokstäver förresten: Folkbokföringen envisas med att ha en bokstav fel i vårt släktnamn. Vi har påpekat det för dom. Men de vägrar ändra såvida vi inte bevisar felet. Och hur bevisar man något sånt då folkbokföringen är kung über alles och varenda legitimation och offentlig handling visar samma fel?

Så de menar att jag får göra ett namnbyte istället, för 1500 kr. Vilket känns helt sjukt. Betala för att byta till det namn man redan har, för att någon annan har gjort fel.

Jag misstänker att det finns en gammal kyrkbok någonstans där jag kanske kan hitta mitt bevis. En vacker dag ska jag engagera mig i att leta upp den.

Huruvida det nu hjälper eller stjälper.