Johan Hakelius visar på yttersta okunskap

I gårdagens Aftonbladet skriver Johan Hakelius (man har dock fått namnet till "Hakelis" i sidtiteln) en krönika om Ipred-lagen. Några citat:
"Små spinkiga Joltcola-pundare kommer att släpas in i bolagskällarna och få fjunskäggen dragna, strå för strå."

"Kanske är du rädd. Kanske kommer du bara att glutta genom en springa i ytterdörren, när de hämtar din skärmbleke granne."


"Frihetskämparna kommer att dra ut på gatan...vänta nu, det där var löjligt analogt. De kommer att sitta hemma, framför sina datorer, förstås."

"Som tur är finns en motståndsrörelse. Antagligen leds den av den där killen... vad heter han, nu igen? Kattfot? Gullviva? Mandelblom? Blå viol?"

"Låt mig vara den förste som påpekar att jag inte är särskilt inläst på Ipredlagen"


"Jag känner de här typerna. Jag har varit en själv. Det vill säga en hånflinande, struttande bäbisrebell med långfingret i allas nyllen"

"Sedan fick jag riktig skäggväxt."

Låt mig inleda med, Johan Hakelius, att berätta att du nog råkat förväxla fildelare och datanördar. Förutom att de där gamla Joltcola- och fjunskäggsklichéerna känns rätt mossiga, så är fildelare helt vanliga Svenssons. Kanske dina egna barn. Kanske dina vänner och bekanta. Inte alls nödvändigtvis särskilt "skärmbleka" eller analogskygga.

Och det är inte heller säkert att de sympatiserar med den där "Mandelblom" (Falkvinge) - eller ens vet vem fan han är.

Motståndet mot Ipred från folk som är insatta (vilket du själv i krönikan erkänner att du inte är) handlar inte om att man vill sno och snatta, utan att man vill värna om att lagstiftan i vårt land inte sker av protektionistiskt vinstintresse, eller att den kriminaliserar eller utlämnar halva landets befolkning. För då är det inte i lag & rätt det krävs krafttag - utan i policies, affärsutveckling och teknik.

Jag är en av dem som anser att den här lagen stinker, Johan Hakelius. Jag är inte spinkig. Jag dricker inte Joltcola. Och om du vill träffas och mäta skäggväxt kan du maila mig på anders@vemihelvete.se.