En sväng i mellangården, 14/05

 • Då och då hittar man en riktigt intressant blogg. En sån som man fastnar i och vill fortsätta läsa ett inlägg till, och ett inlägg till ...

  Så kommer man till botten av sidan. Och då finns det ingen länk till nästa sida med äldre inlägg! Whassup with that?! Man får gå till inläggsarkivet istället - men där länkas man ju bara till ett inlägg åt gången. Så rätt snart tröttnar man.

  Jag hajar inte. Har bloggaren avsiktligen tagit bort länken? Står man bara för sina senaste 20 inlägg? Eller har man bara langat på en korkad sidmall utan länk, och inte reflekterar över det? Vad?


 • Ibland är jag förståndig och går till frisören och tjackar hårgucka. Nån dyr burkjävel, men som faktiskt oftast gör det den säger att den ska. Men ibland är jag bara lat/bekväm/dum/snål och köper en i dagligvaruhandeln istället.

  Då jag är utrustad med nordiskt fjöshår modell 1A siktar jag in mig på produkter som säger "Super Extra Strong" och sånt. Och alltför ofta kommer jag hem med nåt som liknar parfymerat smörjfett och har samma effekt på håret: I liten dos: ingen skillnad över huvud taget förutom lite fettglans. I större dos: flottigt och tokplatt. Ingen styrsel och helt omöjligt att styla.

  Värst hittills var Klippotekets (som väl dessutom är en riktig salong på stan va?) SUPER WAX - XX-HARD i orange burk. Det var på gränsen att det höll sig kvar i burken. Var det lite varmt i rummet kunde man hälla ur skiten. I handflatan smälte det till olja. Och så förblev det i skallen också. Och märk väl att den här hette XX HARD. Jag undrar: Hur såg den vanliga HARD ut? Och MEDIUM? Fanns det SOFT också? Var den sista i gasform?

  Jag har faktiskt har två nästan helt oanvända sådana oranga burkar i gömmorna. Klippoteket skickade mig nämligen en ny då jag mailade dom och undrade om guckan var frostskadad, eller om de skojade eller nåt. Den som kom i posten var dock identisk med den första. (Nu tycks det vid en snabb googling som om Klippoteket inte kör eget märke längre. Kanske klokt isåfall.)

  Men summa summarum: Finns det ingen lägstanivå för hur kass en hårprodukt får vara - även i Konsum-hyllan?


 • Slutligen: Vad är det för ont vi medmänniskor har gjort Riesen, Toffifee, Werther's och Merci? Varför vill de driva oss till nervsammanbrott med sina intergalaktiskt horribla reklamfilmer?

  "Ibland är det stressigt att vara chefsingenjör - men då flyr jag bygget och äter chokladöverdragen mörk chokladkola i min luftkonditionerade bil istället. LOL på er, små arbetare!"

  "Man har så kul med Toffifee!". Men kamma till er för fan! (jag kan bjuda på hårgucka). Det roligaste man kan ha med en hasselnöt gömd i nougat är väl att bevittna en intet ont anande allergiker få andnöd och svimma.

  "Jag är en gammal lismande snuskfarbror som köper gubbgodis åt mig själv när barnbarnen hälsar på. Eventuellt bjuder jag dem på en, men bara om de kryper upp mitt knä och flinar". Fy.

  "Thank you means Merci". Jahaja ... men nu sjunger du ju faktiskt den übersmöriga jingeln på engelska, så då kanske "Merci means thank you" hade varit mer logiskt. Jaha, ni menar inte det franska ordet merci, utan att ett tack = era chokladsticks. Så finurligt.


  Nåväl. Nu ska jag gå och ta mig en rejäl kopp kaffe. På återseende, och chokladsticks för att ni läste!