Tillverkare: Sug min GREJ!! (art.nr. 123-45)

Ibland faller det sig så att man behöver en väldigt specifik pryl av något slag. Man hittar den inte i butik, så man googlar runt efter prylen och hittar till slut nån firma som tillverkar just sådana.

Nu har man sällan eller aldrig för avsikt att starta en business som bygger tjottamojänger som inkluderar den specifika prylen, så man har inte tänkt köpa fjorton pallar av den. Utan man kanske behöver en eller två stycken. Eller fem.

Om tillverkaren har en länk på hemsidan som heter "Återförsäljare" så är den antingen: 1. "Under uppbyggnad", 2. visar "Database Error: 1103 SQLSTATE: 42000 Message: Incorrect table name" eller: 3. innehåller en länk till ett källarföretag i Vittangi som har stängt på grund av ljumskbråck.

Följaktligen mailar man tillverkaren och frågar lite försynt: "Hej, jag vill hemskt gärna köpa den fantastiska grejen ni tillverkar, art.nr 123-45. Var kan jag göra det? Gärna i Stockholmstrakten, eller via postorder. Mvh, osv..."

Efter 14 dagar och lite tur får man svaret: "Kolla hos Clas Ohlson", varpå man ägnar en stund åt att kväva reflexen att maila svaret: "MEN FATTAR DU INTE ATT DET VAR DET FÖRSTA JAG GJORDE DIN FÖRBANNADE RÖVSVAMPODLING".

Därefter svarar man "Hej igen, och tack för det snabba svaret. Tyvärr har inte Clas Ohlson den här grejen, och inte heller någon annan handlare jag lyckats hitta inom farbart avstånd. Av denna anledning tänkte jag att det var säkrast att fråga direkt hos källan, dvs er. Har du något annat tips var jag skulle kunna hitta den?"

Efter ytterligare 14 dagar utan svar mailar man samma fråga igen, nu med tillägget "Mitt förra mail råkade nog komma bort i cyberspace ..." längst upp. Sedan får man ett mailsvar på en rad: "Kröhnings AB tel 123-45 67 89"

Efter några påringningar har man så fått tag på Janne hos Kröhnings (som är den som har koll på grejerna i 123-serien), och han säger att:
-Japp, den har vi!
-Åh är det sant?
-Javisst!
-Toppen. Och då ingår sprintfästet?
-Nä, inget sprintfäste vettu, den här har fjäderbygel!
-Jaha ... fjäderbygel... alltså den som Clas Ohlson säljer?
-Ja det stämmer nog det ja!
-Men nu letar jag som sagt den med sprintfäste, art.nr 123-45. Kan du ta hem den isåfall?
-Nej. Vi för inte den. Men du, kolla med tillverkaren ...

*facepalm*