"Vem i helvete" böjer sig för majoriteten!

Språkpolispoliser, alltså folk som har som kall att hitta och tillrättavisa oss språkpoliser (som har som kall att hitta och tillrättavisa felskrivningar och felsägningar) brukar säga att "-Det finns inget rätt eller fel i språket! Det är under ständig utveckling! Majoriteten råder!".

Så dagen till ära tänkte jag blidka språkpolispoliserna och presentera en liten lista på ord som - enligt majoritetsprincipen ovan - borde ligga nära gränsen för att vara helt rätt ... eller fel ... eller ... äsch! Håll till godo:

andvända
asseptera
asterix (*)
avakado
avgasningsrör
bronsch (metallen)
busshållsplats
dektektiv
dilerium
expresso
fallmskärm
följdaktligen
förrigår
gaberob
halelulia
hjortronsalt
ijengklien
instutition
interjuva
Kalli Anka
karijåki
kompabilitet
korrigerad plåt

lasang
legimitation
marängsvisch
Mitshubitshi
nånstansch
ordengklit
parambol
pogram
premunera
psykadelisk
ressigör
ruschelkana
sevärdigheter
situationstecken
skorpinjon
snitsel (mat)
Sveitsch
tarrik
tjickla
triologi
vietnamn
åtminstånde
övertrakassera (konto)

EDIT: Kompletterar med några sköna läsarbidrag: imon/imån, ingentingen, pockon (popcorn), Egyptsien, transferfett, onsynlig, ajtomatisk, bytade, dyxlexiker/dyslektriker, insektsnyckel, kepchup ...

Av ovanstående tycker jag att "hjortronsalt" är bland de festligare. Inte bara för att det glidit från fauna till flora, utan också för att originalordet, hjorthornssalt, är så härligt ålderdomligt och ligger lika skönt i munnen som en näve småspik. Får man i enkelhetens namn föreslå en uppdatering till t ex "ammoniumsalt" som handelsnamn?

Nåväl. Så här ligger det i alla fall till. Bara att lapa i sig.