Noas ark funnen! Jag kapitulerar!

Shit. Nu har en kristen evangelisk grupp hittat Noas Ark på 4 000 meters höjd på berget Ararat i Turkiet. Precis där bibeln säger att den strandade.

Jag tror det är dags för mig att kapitulera min skepticism och inse att jag är överbevisad. Bibeln talar sanning.

Gruppen är 99,9% säker på att det är arken man funnit. För man har hittat trä. I en konstruktion som liknar bås.

Man utesluter möjligheten att det skulle röra sig om ett hus eftersom inga bostäder någonsin har hittats ovanför 3 500 meters höjd i trakten. Då är det ju faktiskt troligare att det är en mytisk båt.

Noa var en seg snubbe. Han byggde en båt som var 135 meter lång, 22,5 meter bred, och 13,5 meter hög, i tre våningar (1 Mos 6:15). Därefter samlade han in minst ett par av mellan 2 000 000 och 5 000 000 arter. Sen stuvade han in dessa i arken på i genomsnitt 20 kvadratcentimeter per individ.

Och den som trodde pärsen var över där tror fel. För sen regnade det nämligen 219 456 mm om dagen i 40 dagar. Ingen lek. Noa och djuren hängde i arken i över ett år. Fy fan vad hungriga de måste ha varit.

När Noa till slut hade fast mark under fötterna igen så firade han detta genom att ta ett av varje rent djur och offra dem som brännoffer till Gud. Nu kan man ju tycka att det tilltaget var lite korkat i sammanhanget, men där misstar man sig. För Gud gillade doften av de uppeldade djuren (1 Mos 8:20).

Sen blir det lite knas när Noa blir jättegammal och jättepackad och somnar och råkar visa kuken för sin son, men straffar sin sonson för det (1 Mos 9:20-29). Men det är en annan historia.

Nu är ju arken funnen. Shit.