Tisdagsfunderingar

 • Varför är "Bakom kulisserna"-program om nya filmer nästan aldrig bakom (eller framför eller ens i närheten av) kulisserna? Det är typ 1% bilder från inspelningen och 99% huvudpersoner i intervjufåtölj som berättar hur "amazing" filmen, ensemblen och regissören är. Så otroligt ointressant.


 • Fan vad jag stör mig på räkningar som ska betalas i slutet av nästa månad men kommer i brevlådan innan man betalat räkningar denna månad. Det fuckar upp mitt system. Det har till och med hänt att jag betalat den nya som kommit och därför missat den aktuella (som jag sorterat in på nån bra plats). Och ja, jag är ganska tankspridd och glömsk.


 • En annan sak jag stör mig på är att vreden på alla spisar sitter ologiskt. Ologiskt för min hjärna, that is. Den vill nämligen ha saker i den ordning vi läser i - alltså vänster till höger, uppifrån och ner. Låt mig illustrera:

  ( 1 ) ( 2 ) <- plattor

  ( 3 ) ( 4 )


  (1)(2)(3)(4)
  <- vred

  Men spistillverkare tycker att det logiska är medsols från vänster höft. Efter typ två decennier av matlagning måste jag fortfarande titta på symbolerna för att inte sätta på fel platta. Undantaget den nedre högra där vredet sitter på "rätt" plats.


 • Lurar på att åka till Kroatien i sommar. Behöver en no frills slapparvecka med sol och bad. Är det nån som varit där och har ett omdöme? Tips på dos and don'ts?