Hej din gamla homeopat


-Nämen hej din gamla homeopat! Hur står det till?

-Hej! Tack, det är alldeles fantastiskt faktiskt! För du vet, jag har inte en massa skolmedicinska kemiska gifter i kroppen. Hur är det själv?

-Tack, det är alldeles utmärkt med mig också! Jag hade lite sur mage efter julbordet igår, men jag tog en omeprazol i morse. Omeprazol lugnar ju ner de celler i magsäcken som utsöndrar saltsyra. Jäkligt fiffigt. Så nu mår jag finemang!

-Typiskt. Kemiska gifter. Bara behandla symtomen. Inte orsaken.

-Du, "orsaken" var att jag åt och drack rätt mycket igår. Är det en sjukdom som ska botas, tycker du, att gilla mat och dryck? Och är inte homeopati inriktad just på symtomen, förresten? Du ger ju lök-homeopatika mot rinnande ögon, koffein-homeopatika mot sömnlöshet. Snacka om symtomfokus.

- Men du, jag gör en noggrann undersökning av patienten innan jag ställer diagnos!

-Jaså det gör du? Hur då, undrar jag? Tar du blodprov? Urinprov? Cellprov? Tar du odlingar? Gör en datortomografi kanske? Tar EKG? EEG?- Det där behövs inte. Kroppen själv talar om för mig vad felet är. Och jag frågar patienten hur hon mår. Sen kombinerar jag ihop rätt preparat i de styrkor som behövs.

- Ja, du tror ju att sjukdomar beror på störningar i "livskraften", inte på bakterier och virus och sånt. Apropå styrka förresten; visst är det så att ju mer din "medicin" är utblandad med vatten, desto "starkare" är den?

- Nja, riktigt så enkelt är det ju inte. Preparatet potentieras enligt strikta regler.

- Ja just det. De där reglerna som tysken Samuel Hahnemann hittade på år 1796. "Potentieras", det betyder att det späds ut, skakas om, späds ut, skakas om osv osv, en jäkla massa gånger va?

- Ja.

- Ända tills ... hur är det nu ... vad är den starkaste medicin du har?

- Det mesta är 30C ... men förkylningsmedicinen är 200C. Väldigt potent!

- Man skulle kunna säga alltså att din vanligaste medicin är 1 del ämne i 1 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 delar vatten?

- Hmm ... ja ...

- Vilket betyder att om jag vill få i mig en enda molekyl av ämnet måste jag äta 100 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 piller, typ en miljard gånger jordens massa. Eller slurka i mig 37 900 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 liter flytande medicin. Tio miljarder gånger jordens volym!

- Jo men ...

- Och då är vi fortfarande bara uppe i 30C-medicinen. För förkylningsmedicinen i 200C skulle jag få stå och rabbla fyrahundra nollor på rad. Tanken svindlar lite, inte sant? Och då är det verksamma ämnet "oscillicoccinum". Nån slags vibrerande universalbakterie ni tjatar om, som i vetenskaplig mening inte ens existerar!

- Eh, fast ...

- Så om jag inte ens får i mig en enda molekyl av det ämne som du menar kan framkalla ett liknande symtom som det jag har, fast åt motsatta hållet för att du har blandat ut och skakat om det - hur i hela helvete fungerar det?

- Jo ... vattnet har ett minne! Så är det! Vattnet kan komma ihåg vibrationerna av ämnet, och det förmedlar sen de vibrationerna till din kropp när du tar medicinen. Så blir du frisk.

- Vattnet har ett minne?

- Precis!

- Så vattnet minns att det har skakats runt med en molekyl från en lök och då kan "medicinen" bota mina rinniga ögon? Fastän det består av bara vatten, det jag köper av dig?

- Just så!

- Men om vattnet har ett minne, borde det inte minnas allt det har varit i kontakt med? Typ rödvinsspya, bajs och propplösare? Champinjonsoppa och Colgate? Gädda, alger, hundpiss, kattpiss och Lars Ohly-piss? Råolja, Lagavulin? Ajax?

- Men ...

- Flädersaft? Bilschampo? Sill, salt och samarin? Arsenik, plutonium, makaroner och pressgurka? Aceton, eau de vie, blåmussla och bensin? Råg, röv och Löfbergs Lila? Tomas Brolin?? SNOR?!? CHOKLADPUCKO??!? VAD BLIR DET FÖR JÄVLA MEDICIN AV DET TROR DU??!?

- ...

- Men du, vi hörs! Ha det så bra! Hälsa med dig! Hej!