Jag mailar med Com Hem


Det var väl en sisådär tio år sedan jag hade ett tv-abonnemang senast. Är inte så värst intresserad av utbudet på betalkanalerna. Men så tänkte jag häromdan att det kunde kanske vara trevligt med nån enstaka kanal till, och framförallt kanske ett par HD-kanaler då man ju ändå har en HD-platt-tv.

Det är Comhem som står för kabeln i vårt hus. Så Jag gick in på deras sajt och kollade efter nåt litet och enkelt. Men det minsta man kunde skaffa hos dem var kanalpaket "Medium" med 18 kanaler för 189kr/mån. Ungefär 12 kanaler och en hundring mer än vad jag vill ha och betala. Så jag mailade dem:

Hej!
Varför har ni inget Digital-tv Small-abonnemang? Vi som inte är intresserade av 18 kanaler och inte vill lägga så stora belopp har ju inget alternativ hos er i dagsläget.

Mvh,
Anders
Hej och tack för ditt e-postmeddelande!
Tyvärr, det paketet finns inte längre kvar eftersom det är inte så många som visar intresse för det abonnemanget.

Med vänlig hälsning
Com Hem AB
Men det är väl en lite modifierad sanning, inte sant?

Det är ju inte så att era kanalpaket är fysiska prylar som ligger på en lagerhylla och samlar damm i väntan på en kund. Det är ju heltigenom digitala tjänster, så ville ni skulle ni kunna erbjuda precis vad som helst.

Om ni har att välja på att få ett hushåll som blir kund hos er och köper ett litet kanalpaket - eller ett som inte blir kund hos er över huvud taget eftersom ni inte vill sälja en small-tjänst - så väljer ni alltså det senare, är det korrekt uppfattat?

Mvh,
Anders
Hej och tack för ditt e-postmeddelande!
Det stämmer att vi inte längre erbjuder Digital-TV Small.
Betänk att SVT1, SVT2, TV4, TV6 ovh SVT24 sänds fritt digitalt i vårt nät. Det är bara att koppla in en Comhem-kompatibel digitalmottagare, antingen en extern box eller inbyggd i TV-apparaten.
Om du sedan någon dag vill komplettera ditt utbud med fler kanaler vill vi rekommendera Medium 8 Favoriter á 189 SEK/mån plus kortavgift 59 SEK/mån med möjlighet att själv välja ett eget utbud på sin TV.

Ta gärna kontakt med oss om du vill ha mer information om dessa alternativ.

Med vänlig hälsning
Com Hem AB
Just det. Kortavgift också. Fullkomligt omotiverat. Nej, ni kan dra nåt gammalt över er. Vi skaffar TV genom vårt bredband istället.
Mvh,
Anders
Hej och tack för ditt e-postmeddelande!
Vi har också ett Com Bo erbjudande med bredband 10/1 Mbit, digital-tv medium 8 favoriter och telefoni small. Telefonin i paketet är valfritt. Då betalar du 0 kronor i 6 månader, sedan 399 kronor i 6 månader för alla 2 eller 3 tjänster. En digitalbox eller tv-modul får du för bara en krona och ett trådlöst modem får du också för 1 krona. Ingen startavgift tillkommer.
Låter detta intressant?

Med vänlig hälsning
Com Hem AB
Nej. Vi har 100/100 bredband idag, och kan lägga på ett minipaket digital-tv för 99:- Så ert erbjudande är för dyrt, för långsamt och med alldeles för många tv-kanaler vi inte är ett dugg intresserade av.

Mvh,
Anders

Som vanligt: Förlåt Mikael och Evelina och allt vad ni heter i kundservice. Det är inte ert fel. Ni måste ge dumma svar för att företaget ni jobbar för är dumma i huvudet. Dessutom var ni trevliga trots min halvsura ton. Men inget skitföretag lär ändra på sig om ingen ryter till. Och publicerar det på internet.