"Anonym" gillar hokuspokus-odling.

Mitt blogginlägg "Om ekologiskt vs. biodynamiskt" väcker känslor. Det kan man konstatera genom en snabbtitt i kommentarstråden.

Som vanligt bemöter inte de mest förgrymmade biodynamikerna/antroposoferna/Waldorfarna/Steiner-fansen mina fakta och argument över huvud taget, utan de vill istället tala om för mig (anonymt) att jag är dum i huvudet.

Det må vara hursom med den saken. För även om jag vore en lallande idiot så kvarstår ändå faktum att Rudolf Steiner var en ockultist och att biodynamiken bygger på dessa ockulta teorier - om besök i andevärlden, kosmisk strålning, förnuftig jord, sylfer, gnomer, salamandrar, undiner och nyttan med nedgrävda kadaverdelar.

Det är sen upp till dig som individ att välja huruvida du vill köpa produkterna eller inte. Personligen försöker jag i möjligaste mån undvika det - inte för att produkterna skulle vara sämre, utan för att jag inte vill stödja ockulta verksamheter. Och det har jag som konsument all rätt i världen att göra.

Sådär. Nu kan vi återgå till att kalla varandra för dumma i huvudet! ;-)

Kommentarer

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Va? har du aldrig träffat några vättar och älvor? Det är nog dags för en resa till andevärlden för dig för att rädda dig från denna ohyggliga materialistiska livssyn! Jösses, säger jag bara.

  ;)

  SvaraRadera
 3. Vill du fortsätta gräva lite i det hela så kan det faktiskt vara värt att titta närmare även på det "vanliga" ekologiska jordbruket. En hel del kritiker säger att det är långt mindre miljövänligt, bl.a. på grund av de mycket större arealer som krävs och att det utarmar jorden, och även att ekologiskt jordbruk inte skulle kunna förse alla invånare i världen med mat. Se t.ex. vad nobelpristagaren Norman Borlaug (som för övrigt dog för fyra dagar sen) sagt om saken. Forskare vid Sveriges Lantbruksuniversitet kom med en rapport om detta för ett par månader sen också.

  SvaraRadera
 4. Förbannade idiot! Den anonyme då alltså.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg