"Anonym" gillar hokuspokus-odling.

Mitt blogginlägg "Om ekologiskt vs. biodynamiskt" väcker känslor. Det kan man konstatera genom en snabbtitt i kommentarstråden.

Som vanligt bemöter inte de mest förgrymmade biodynamikerna/antroposoferna/Waldorfarna/Steiner-fansen mina fakta och argument över huvud taget, utan de vill istället tala om för mig (anonymt) att jag är dum i huvudet.

Det må vara hursom med den saken. För även om jag vore en lallande idiot så kvarstår ändå faktum att Rudolf Steiner var en ockultist och att biodynamiken bygger på dessa ockulta teorier - om besök i andevärlden, kosmisk strålning, förnuftig jord, sylfer, gnomer, salamandrar, undiner och nyttan med nedgrävda kadaverdelar.

Det är sen upp till dig som individ att välja huruvida du vill köpa produkterna eller inte. Personligen försöker jag i möjligaste mån undvika det - inte för att produkterna skulle vara sämre, utan för att jag inte vill stödja ockulta verksamheter. Och det har jag som konsument all rätt i världen att göra.

Sådär. Nu kan vi återgå till att kalla varandra för dumma i huvudet! ;-)