Vem i helvete blir inte upprörd?

Förlåt. Jag brukar försöka hålla nivån på den här bloggen på ett någotsånär underhållande plan. Men det här inlägget är inte kul nånstans.

Så med det sagt - vidare till ämnet: Ibland blir jag bara häpen över hur skrämmande dumma i huvet folk kan vara.

27-åriga Kent Lindberg tänkte till. Och skapade sedan gruppen DÖDSSTRAFF TILL PEDOFILER på Facebook. 1 477 andra personer (i skrivande stund) tyckte att Kent hade kläckt en briljant idé, och hakade på.

Precis som ni känner jag också sorg och raseri över vilka vidriga sjuka människor det tycks finnas i samhället, i synnerhet med tanke på senaste tidens händelser. Men ungefär där slutar likheterna.

Jag lämnar det därhän att ni förespråkar ett införande av dödsstraff i Sverige. Orkar inte ens debattera en sån sak. (EDIT: 090215: Jodå, vi kan ta den halvan också.)

Men det är det som kommer efter som får mig att reagera. Pedofili är väl såvitt jag vet en sexuell avvikelse. Kalla det ett patologiskt psykologiskt tillstånd. Kalla det en felaktig koppling i skallen. Kalla det vad som helst.

Men det är väl ändå övergrepp, våldtäkter, misshandel, dråp och mord som ska upp i domstol, och inte pedofilin i sig. Eller menar ni att vi ska vi döma och avrätta alla med denna sexuella avvikelse, oavsett om de har rört ett barn eller ej? Eller oavsett i vilken grad?

Ska vi kriminalisera felaktiga kopplingar i skallen i det här landet? Ska vi ta livet av alla schizofrena? Ska vi avrätta mormor när hon diagnostiserats med Parkinsons?


(Jag skulle kunna dra vissa paralleller här, men jag vill inte ramla dit på Godwins Lag.)