Vodkabullshit: Verkligheten överträffar alltid dikten.

I ett tidigare inlägg om så kallad "Super Premium Vodka", dvs etanol (C2H5OH) i flashiga flaskor, författade jag följande parodi på märkenas marketingbullshit:

"Vår vodka är gjord på källvatten från en hittills okänd källa i Österbotten. Vår vodka är gjord på finaste säd som handplockats av sjutton jungfrur vid namn Marianne. Vår vodka känner du igen på sin färg och doft av glaciär"

Kära nån. Nu är vodkamärket Heavy Water på offensiven och bjuder världen på hemligheten bakom just sin etanol:

"Heavy water är gjord av noga utvalt svenskt vintervete och källvatten från en underjordisk sjö daterad till istiden." varpå man fortsätter med: "vodkan trippeldestilleras och filtreras ett hemligt antal gånger för att skapa en krämigt sammetslen smak..."

Det här är så jävla korkat att jag vet inte var jag ska börja...

Hur mycket karaktär av det där vintervetet och istidssjövattnet är kvar efter TRE destilleringar (med största säkerhet i industriella kolonnbrännare) och "ett hemligt antal" (!) filtreringar? Det är möjligen inte så att det skulle gått precis lika bra med gammal potatis och kranvatten? Vilket ger följdfrågan: Det är möjligen inte till och med så att hela eller delar av er produkt faktiskt är gjord på godtycklig jordbruksprodukt och kommunalvatten?

Och spelar det nån roll? Det är för fan brännvin ni säljer. Inte whisky. Inte cognac. Inte rom. Inte gin.

Heavy Water vill inte ens kalla sin vodka för det nu vedertagna "Super Premium Vodka". För det duger såklart inte. Här snackar vi "Ultra Premium Vodka".

Suck.

Heavy Water-folket snackar skit. Och de vet om det. Om vi andra också vet om det så kan vi välja att inte köpa deras tramsiga produkt.


(Mer om tramset kan ni som sagt läsa här: Vem i helvete behöver super-premiumvodka?)