PETA in en vovve i frysen ...

Organisationen PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) har varit uppe som hastigast förut här på Vem i Helvete. Detta för att man genom missriktad aktivism och genom att liera sig med och ge ekonomiskt stöd åt terrororganisationer skrämmer bort många människor från djurrättsfrågan.

Nu har det även uppmärksammats att de är hycklare i storformat. Kampanjen PETA Kills Animals berättar om PETA:s sorgliga facit: Mindre än 1 av 300 djur omhändertagna av PETA räddas till ett nytt hem. Resten avlivar man.

Sedan starten har PETA avlivat 21,339 djur.

För ändamålet har man låtit skaffa ett frysrum till högkvarteret i Norfolk, Virginia, där man kan förvara de avlivade djuren i väntan på vidare hantering. Kostnad: 9.370 dollar (ca 70.000 kr).

Med en årlig budget på 32 miljoner dollar borde man kunna göra mycket för de omhändertagna djuren. Men man väljer att lägga pengarna på annat. 2008 tog man in 2216 djur, avlivade 2209 och fann nya hem åt endast 7 st.

"Annat" kan till exempel vara gigantiska annonskampanjer med nakna kändisar och fotomodeller. Personligen har jag inget emot nakna kändisar och fotomodeller. Tvärtom. Men det brukar ju höjas indignerade röster när sånt förekommer i annonser för öl, mobiltelefoner och annat orelaterat. Men för "a good cause" får man minsann visa stjärt.

Okej, tänker jag. Bänder isär och riktar ett hårigt mansarsel i riktning mot Norfolk, Virginia.