2010: Situation Normal: All Fucked Up

Det är nytt decennium. Och det är som vanligt.

Facebook ger en snabb överblick över läget ute i stugorna:

Nån avlägsen bekant har tid hos sin homeopat. Nån pushar för andlighet. Nån annan går med i gruppen "Vi vägrar betala för Facebook" fastän det inte är och aldrig har varit aktuellt. Flera andra går med i grupper som "Se vem som besöker din profil" där inte ens beskrivningen "Först måste du bjuda in alla dina vänner" lyckas sätta fejkvarningsklockorna i gungning.

Några går med i "Vi som tycker om att ha roligt" och jag funderar på att starta "Vi som brukar andas".

Folk fortsätter strömma till i grupper som vill införa dödsstraff på de så kallade pedofilerna. Kärleksfulla föräldrar och andra empatiska människor håller VM i tortyrmetod i loggen. Stanna upp och tänka till finns inte på kartan.

Några fortsätter att visa sin empati och "tänder ett ljus för Haiti". (Visst. Men medan du myser i ljusskenet kan du ju skicka ett gåvo-sms till Röda Korset eller annan hjälporganisation.)


Själv, IRL & AFK, är jag inget undantag. Firade, som vanligt, årets första dag med att vara rejält bakis. Därefter förkyld. Traditioner ska hållas.

I fjol kastade jag bort alla mina slipsar. Levde andra halvan av 2009 helt slipsfri och skönt rebellisk. Till nyårsfesten köpte jag en slips. Tillbaka i ledet.